4.000 de jihadişti din SI au ajuns în Europa, printre refugiaţi

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Inevitabilul s-a produs

4.000 de jihadişti din SI au ajuns în Europa, printre refugiaţi

Eveniment 09 Septembrie 2015 / 00:00 2874 accesări

Presa britanică anunță că, deja, pe teritoriul Europei se află circa 4.000 de teroriști dn gruparea Stat Islamic, gata să lanseze un atac în orice moment. Un jihadist din SI a povestit ziariştilor de la ”Sunday Express” că peste 4.000 de terorişti au pătruns în Europa, în calitate de refugiaţi. Strategia acestora e simplă: se alătură fluxului de refugiaţi în porturile turceşti Izmir şi Mersin, de unde ajung pe coastele Italiei, pe Marea Mediterană, apoi se îndreaptă către alte ţări europene, acolo unde aşteaptă ordinul de a lansa atentate. Informaţiile au fost confirmate de călăuzele din Turcia şi vin după ce chiar şi premierul maghiar a tras un semnal de alarmă în privinţa teroriştilor ascunşi printre imigranţi. În mod ironic, însă, ultima decizie a Guvernului de la Budapesta vine în sprijinul teroriştilor, imigranţii putându-se urca în trenurile către Viena. Pe fondul acestei crize din ţara vecină, ministrul maghiar al Apărării şi-a dat demisia. Peste 350.000 de refugiaţi au ajuns anul acesta în Europa, lucru care a adus traficanţilor de oameni peste 7,5 milioane de euro.

SUFLETE CARITABILE Sute de americani s-au oferit luni să primească refugiați sirieni în casele lor, declarând, într-o petiție online, că SUA trebuie să permită intrarea mai multor migranți ce fug de războiul civil, relatează Reuters. Aproape 1.300 de persoane au semnat petiția pe site-ul progresiv MoveOn.org, cerând SUA să ridice limita asupra refugiaților sirieni, în timp ce Europa se luptă să facă față unui număr-record de solicitanți de azil. ONU afirmă că 4 milioane de oameni au fugit din calea luptelor de la începutul războiului civil, în 2011. SUA au admis intrarea a aproximativ 1.500 de refugiați, iar Casa Albă a declarat că examinează răspunsuri la criză. 

Unul dintre semnatarii petiției, reverendul Everett Shattuck, de 59 de ani, de la Church of Brethren (Biserică a Confraților) din Mill Creek, Indiana, a afirmat că deschiderea casei sale pentru refugiați face parte din tradiția SUA de primire a imigranților. ”În plus, purtăm o parte din responsabilitate pentru acel război, din cauza schimbărilor noastre de regimuri în Orientul Mijlociu. Majoritatea acestor refugiați sunt un rezultat al acțiunilor noastre”, a declarat Shattuck, făcând aluzie la invazia Irakului de către SUA, în 2003. Potrivit petiției MoveOn, cei care au semnat sunt familii, cupluri de tineri, studenți, cupluri mai în vârstă cu copii care s-au mutat și alții oferind găzduire persoanelor forțate să fugă de violențele din Siria.



Ştiri recomandate

12