85 de persoane, urmărite pentru infracțiuni economice

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

85 de persoane, urmărite pentru infracțiuni economice

Eveniment 03 Aprilie 2016 / 16:31 684 accesări

Săptămână aglomerată pentru ofițerii specializaţi în investigarea criminalităţii economice din cadrul Poliţiei Române. În perioada 25 - 31 martie, oamenii legii au constatat 95 de infracţiuni economice de comiterea cărora sunt bănuite 85 de persoane. Șase dintre ele au fost reținute, iar în cazul altor două magistrații au impus măsura arestului preventiv. Oamenii legii au descoperit, printre altele, 25 de infracțiuni de evaziune fiscală, 17 fapte de înșelăciune, patru falsuri în înscrisuri, un fals în declaraţii, un fals intelectual, trei falsuri materiale în înscrisuri oficiale şi opt uzuri de fals. Ofițerii au constatat și trei fapte de delapidare, șapte infracțiuni privind mărcile si indicațiile geografice și patru de contrabandă. Polițiștii fac cercetări și în dosare penale pentru comiterea a trei infracțiuni de spălare a banilor, două de abuz în serviciu, una de dare de mită, o infracțiune de obţinere pe nedrept de fonduri din bugetul general şi de la Uniunea Europeană și o infracțiune de constituire a unui grup infracţional organizat. Oamenii legii au întocmit dosare penale și pentru activităţi comerciale ilicite ale unor societăţi comerciale.

Reamintim că, pe 31 martie, poliţiştii Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române au făcut 23 de percheziții în București și în județele Ilfov, Constanța, Galați, Argeș și Gorj. În urma acestei acțiuni, anchetatorii au pus în aplicare 22 de mandate de aducere. Dosarul are ca obiect activități infracționale ale reprezentanților unei companii din domeniul prestării de servicii de pază, bănuiți de evaziune fiscală. Prejudiciul a fost estimat la suma de 3.000.000 de euro.

De asemenea, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Constanța au efecuat 46 de percheziții la domiciliile unor suspecți și la sediile unor societăți comerciale din Constanța, București, Bacău, Cluj și Oradea. Acțiunile au vizat destructurarea unui grup infracțional specializat în evaziune fiscală. Potrivit anchetatorilor, "membrii rețelei au înregistrat în contabilitatea societății autorizate ca antrepozit fiscal operațiuni comerciale fictive, prin folosirea unor facturi sau documente justificative emise în acest sens de firme de tip fantomă (nu funcționau la sediul social, nu aveau angajați și ai căror asociați și administratori erau persoane controlate de liderul grupului infracțional organizat), cu scopul de a evita plata TVA către bugetul consolidat al statului", după cum se arată într-un comunicat de presă remis miercuri de DIICOT. Prejudiciul evaluat până la ora actuală în acest dosar se ridică la suma totală de 3.000.000 de euro.



12