Acces gratuit la Delfinariu. Vezi de ce!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Casă nouă pentru vedetele Ni-Ni și Chen-Chen

Acces gratuit la Delfinariu. Vezi de ce!

Administrație 24 Iulie 2016 / 18:27 27331 accesări

Așa arată noua clădire a Delfinariului, care va fi un cămin perfect pentru vedetele Ni-Ni și Chen-Chen

Așa arată noua clădire a Delfinariului, care va fi un cămin perfect pentru vedetele Ni-Ni și Chen-Chen

Turiștii și constănțenii vor avea parte, începând de luni, 25 iulie, de o surpriză plăcută din partea conducerii Delfinariului Constanța. Vedetele Ni-Ni și Chen-Chen vor putea fi văzute, gratuit, timp de o jumătate de oră, în timp ce se joacă ori sunt antrenate de dresorii lor. „Cei care vor plăti o taxă de intrare la Microrezervație, 8 lei - adulții și 5 lei - elevii și studenții, vor putea intra să vadă gratuit delfinii, care vor fi mutați în „noua lor casă“. Este vorba de clădirea nouă a Delfinariului din Constanța, care este gata și care va fi inaugurată cel mai probabil la finele lunii iulie. Până atunci, delfinii trebuie să se obișnuiască noului bazin, care oferă condiții mult mai bune“, a spus directorul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii (CMSN) Constanța, Adrian Bîlbă. El a precizat că decizia de a oferi turiștilor, și nu numai, posibilitatea de a vedea gratuit vedetele Delfinariului a fost luată deoarece sunt foarte mulți turiști în această perioadă la mare. „Unii vin pentru câteva zile la mare, iar noi, în această perioadă, nu putem oferi spectacole pentru că delfinii sunt mutați în noua locație. De aceea, am zis că este bine să le oferim posibilitatea oamenilor să vadă mamiferele“, a spus Bîlbă.

MODERNIZAREA NOII CLĂDIRI, REALIZATĂ CU FONDURI EUROPENE

Modernizarea noii clădiri a Delfinariului, de pe b-dul Mamaia nr. 255, a făcut parte dintr-un program derulat de Consiliul Județean Constanța, cu fonduri europene. Dacă, înainte, Delfinariul avea 600 de locuri în gradene, acum a fost extins la 1.300 de locuri și este acoperit complet „Spectatorii vor sta pe scaune individuale, de foarte bună calitate, care au culori ce nu agresează vizual nici spectatorul, dar mai ales mamiferele marine. Bazinul principal are 1.200 de metri cubi și este în conexiune cu un bazin mai mic, de retenție, care are o capacitate de 180 de metri cubi, unde delfinii vor putea sta înainte de a intra la spectacole“, a spus Bîlbă. Atenția la detalii a fost maximă, inclusiv culorile folosite în bazinul mare au fost alese pe sprânceană. „Am folosit albastru deschis, gri și culoarea nisipului, culorile cele mai confortabile pentru delfini. Cercetătorii au demonstrat că cetaceele percep aceste culori ca fiind naturale. Delfinii sunt monocromați, însă nuanțele de gri pe care le văd în fiecare culoare sunt perceptibile”, a mai explicat directorul CMSN.

BANNER DESPRE EVOLUȚIA MAMIFERELOR MARINE

Tot în noua clădire a Delfinariului a fost montat și un imens afiș cu informații despre evoluția mamiferelor marine. „Este vorba despre un banner cu rol educativ, din care oamenii să afle tot felul de informații despre delfini, evoluția lor și nu numai. Bannerul are o lățime de 7,5 metri și o lungime de 28 de metri”, a declarat Bîlbă.



12