Acțiuni în forță în trei dosare de evaziune fiscală

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Acțiuni în forță în trei dosare de evaziune fiscală

Eveniment 17 Mai 2016 / 14:55 1700 accesări

Polițiștii au efectuat marți mai multe acțiuni în forță în dosare care vizează comiterea unor infracțiuni economice. Ofițerii din Argeș au luat parte la patru descinderi în județele Brașov și Sibiu, la sediile unor firme și la domiciliile unor persoane suspectate de evaziune fiscală. Potrivit anchetatorilor, doi indivizi sunt bănuiți că "în perioada 2011 - 2012, în calitate de administratori ai unor societăţi comerciale, nu ar fi înregistrat în evidenţele contabile achiziţii intracomunitare de flori din Olanda. Prejudiciul cauzat prin săvârşirea infracţiunii este de aproximativ 1.676.359 de lei, reprezentând TVA şi impozite", după cum se arată într-un comunicat de presă remis de Poliția Română. Patru persoane au fost escortate de anchetatori pentru audieri.

În paralel, polițiștii din Dâmbovița au reținut doi bărbați, de 33 și, respectiv, 39 de ani, acuzați tot de evaziune fiscală. "Din cercetări a reieşit că, în perioada ianuarie - mai 2014, în calitate de administratori ai unei societăţi comerciale din Bălteni, cei doi ar fi înregistrat în evidenţele contabile operaţiuni comerciale fictive referitoare la achiziţii de materiale feroase şi neferoase, sustrăgându-se de la plata unor taxe şi impozite, în valoare totală de 3.253.160 de lei", au precizat reprezentanții Poliției Române. De asemenea, în intervalul februarie - iulie 2014, cei vizați de investigație ar fi transferat diverse bunuri și sume de bani provenite din comiterea faptelor pentru a ascunde originea ilicită a acestora. Suspecții au fost duși în fața magistraților cu propuneri de arestare preventivă.

Cea de-a treia acțiune a zilei a fost derulată de ofițerii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti. Aceștia au efectuat nouă percheziții în Capitală și în județul Ilfov, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălarea banilor, în domeniul materialelor de construcţii. Oamenii legii spun că protagoniștii cazului au creat un mecanism de fraudare a bugetului de stat, având la bază înregistrarea în documentele de evidenţă contabilă şi declararea fiscală a unor achiziţii fictive în domeniul materialelor de construcţii. Aceștia urmăreau diminuarea bazei impozabile. Prejudiciul creat bugetului consolidat al statului este de aproximativ 1.700.000 de lei, iar suma totală rezultată din circuitul de spălare a banilor este de 4.400.000 de lei.

Citește și:

Peste 100 de infracțiuni economice în ultima săptămână



12