Artiștii Teatrului „Oleg Danovski” pleacă din nou în Germania

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Săptămâna viitoare

Artiștii Teatrului „Oleg Danovski” pleacă din nou în Germania

Cultură 01 August 2014 / 00:00 885 accesări

Instrumentiștii și coriștii Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” se pregătesc, din nou, să plece peste hotare, după succesul pe care l-au avut, la sfârșitul lunii iunie, în Germania, la mănăstirea Eberbach, și în Franța, la Versailles, când au prezentat operele verdiene „Flautul fermecat” și „Rigoletto”.

AUGUST ÎN GERMANIA De această dată, artiștii de la Marea Neagră vor pleca doar în țara natală a lui Beethoven, unde vor prezenta publicului meloman german, în perioada 5-18 august, trei opere din repertoriul a trei mari compozitori, în mai multe reprezentații: „Flautul fermecat”, de Wolfgang Amadeus Mozart, „Forța destinului”, de Giuseppe Verdi, și „Madama Butterfly”, de Giacomo Puccini, precum și un concert de gală. După o scurtă perioadă petrecută acasă, în mijlocul celor dragi, artiștii tomitani se vor reîntoarce în Germania, pe 25 august, unde vor fi distribuiți în emoționanta operă a lui Verdi „Traviata”, inspirată de celebrul roman al lui Alexandru Dumas-fiul „Dama cu camelii”, și într-un concert de operă pop. Cel de-al treilea și ultimul turneu al verii se va încheia pe 7 septembrie.

TREI TURNEE ȘI UN FESTIVAL, ÎNTR-O VARĂ În acest fel, „vacanța” de vară a artiștilor Teatrului „Oleg Danovski” se arată a fi deosebit de încărcată. Celor trei turnee de peste hotare, dintre care unul s-a încheiat, iar celelalte două urmează să se desfășoare, se adaugă prestația de excepție de la cea de-a IV-a ediție a Festivalului „Opera Nights”, care s-a desfășurat în perioada 15-20 iulie, la Hunedoara şi Deva, la Castelul Corvinilor şi, respectiv, Palatul Magna Curia. La cel mai mare festival de operă în aer liber din România, instrumentiștilor și coriștilor li s-au alăturat și soliștii Teatrului „Oleg Danovski”, dar și artiștii Companiei de Balet. Peste 2.500 de melomani și iubitori ai baletului din țară și de peste hotare i-au apreciat și aplaudat pe artiștii constănțeni și invitații lor, în opera „Carmen”, de Georges Bizet, capodoperele pucciniene „Tosca” și „Turandot”, baletul „Don Quijote”, de Ludwig Minkus, și opereta „Văduva veselă”, de Franz Lehar.



12