Cea de-a III-a ediție a Taberei Naționale de Creație „Adamclisi Art Archaeology”, care a debutat pe 1 august, se apropie de final. Evenimentul care se desfășoară la inițiativa Asociației Glykon, avându-l ca președinte și coordonator artistic pe lector univ. Gheorghe Caruțiu, se va încheia miercuri, 10 august, cu vernisajul expoziției, programat de la ora 17.00, la sediul „MWCHIM Plant Protect”, de pe aleea monumentului Tropaeum Traiani din Adamclisi.
Creațiile de pictură și sculptură vor fi semnate de: Elena Pîrvu, Laura Armeanu, Ovidiu Cristea, David Tăicuțu, Albert Kaan Tilkioglu, Ionuț Ștefan, Ovidiu Toader (Universitatea Națională de Arte din București, Facultatea de Arte Plastice), Ana Dumitru (Jacobs University Bremen, Secția Neuroștiință și Psihologie Cognitivă), Irina Novițchi, Mihaela Pancrat (Universitatea Ovidius „Constanța”, Secția Pedagogia Artelor Plastice și Decorative), Andreea Sterian, Cristina Bucuran (Colegiul Național de Arte „Regina Maria” Constanța). Studenților de la Universitatea „Ovidius” din Constanța și elevelor de la Colegiul Național de Arte „Regina Maria” din Constanța li s-au alăturat absolvenții Universității Naționale de Arte din București, departamentele Pictură și Sculptură.
Managerii de proiect ai Taberei „Adamclisi Art Archaeology” sunt: Petric Emanuel, Marius Sterian (Timac Agro România), Renato Cristea, Iulian Achim și Andrei Sorin.
Prima ediție a evenimentului „Adamclisi Art Archaeology” a avut loc între 18 și 29 august 2014, iar cea de-a doua, între 29 august - 7 septembrie 2015.
Citește și:
Tineri artiști din Constanța, București și Germania creează la Adamclisi