Au început să se dărâme pereții Clinicii de pediatrie Constanța

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Primii pași în lucrările de reparații capitale

Au început să se dărâme pereții Clinicii de pediatrie Constanța

Eveniment 02 Aprilie 2015 / 00:00 2895 accesări

Au început în forță lucrările de reparații capitale la Clinica de pediatrie a Spitalului Clinic Județean de Urgență ”Sf. Apostol Andrei” (SCJU) Constanța, clinică mult mediatizată negativ, în ultima perioadă, din cauza condițiilor precare de cazare reclamate de multe dintre mamele care au avut copiii internați. Cu toții, fie medici, asistenți medicali, conducere, știau că se impun reparații urgente, însă bugetul spitalului era insuficient pentru a demara o renovare de amploare. La jumătatea lunii martie, urmare a numeroaselor demersuri ale conducerii SCJU, dar și la presiunea unor mame care au avut copii pe patul de spital, a fost transmisă, prin intermediul Direcției de Sănătate Publică Județeană Constanța, cu adresa nr. 4978R/09.03.2015, fila de buget, reprezentând finanțarea pentru reparația capitală a Clinicii de pediatrie. ”Exprimăm pe această cale mulțumirile noastre Ministerului Sănătății, ministrului Nicolae Bănicioiu, pentru promptitudine și disponibilitate”, spunea, pe 9 martie, managerul SCJU, dr. Dănuț Căpățînă. Suma cerută a fost de 13 milioane de lei, din care 12 milioane de lei de la MS, iar un milion de lei de la Consiliul Județean Constanța.

            ȘANTIER ÎN TOI, REORGANIZARE De două zile se lucrează intens, iar reprezentanți ai șantierului spun că, dacă totul va merge potrivit planului, cel mai probabil la finele lunii august lucrările vor lua final. Șeful Clinicii de pediatrie a SCJU, conf. univ. dr. Cristina Mihai, a declarat că activitatea din clinică s-a restrâns pe jumătatea unui tronson. ”Ne descurcăm greu, Tulcea continuă să ne trimită copiii bolnavi. Este aglomerat pentru că, în saloane, pe lângă copii sunt și mamele. Dimineață (ieri - n.r.) aveam internați 73 de copii pe 75 de paturi”, a precizat medicul-șef al Clinicii. Copiii sunt internați în funcție de patologie, sunt împărțiți pe grupe de vârstă, chiar dacă activitatea s-a restrâns. ”Acum ne este greu, dar ne gândim că într-un viitor foarte apropiat ne va fi mult mai bine. Ne bucurăm din tot sufletul că vom avea o nouă clinică”, a adăugat conf. dr. Mihai. Împreună cu specialiști ai constructorului, au fost stabilite toate detaliile legate de spații, dispoziția paturilor pe saloane, spații auxiliare.

            AVEM NEVOIE DE UN SPITAL DE COPII Managerul a anunțat că renovarea Clinicii nu va rezolva problema și că ideal ar fi ca și județul nostru, care deservește pacienți din mai multe localități, inclusiv din județe limitrofe, să aibă un spital de copii. Astfel, pe 17 februarie, dr. Căpățînă anunța că nu renunță la ideea construirii unui spital de pediatrie. El a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că și-a propus ca în 2016 să se aloce bani de la Buget pentru construirea Spitalului de Pediatrie. ”Nu renunț la proiectul de a avea un spital de copii, adică o anexă a spitalului care să preia secțiile de pediatrie, neonatologie, obstetrică, chirurgie pediatrică. Dacă ne ajută Dumnezeu, cu puțină voință socială, politică, eu cred că vom face un pas important pentru județul Constanța dacă vom avea proiectul până la sfârșitul acestui an”, a precizat managerul. El s-a angajat să realizeze proiectul de construire și a făcut un apel la toate forțele politice și sociale să susțină proiectul în momentul în care va fi gata.



12