Biblia ne spune că trebuie să-i primim pe migranți și refugiați

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Biblia ne spune că trebuie să-i primim pe migranți și refugiați

Externe 01 Octombrie 2015 / 16:42 952 accesări

”Creștinii au datoria biblică să-i primească pe migranți și refugiați”, declară Papa Francisc în mesajul tradițional pe care îl dedică, în fiecare an, migranților și refugiaților, dat publicității joi. Pe fondul aprigelor dezbateri din Europa generate de cel mai mare aflux de solicitanți de azil de după Al Doilea Război Mondial, liderul spiritual al celor 1,2 miliarde de catolici din lume spune că migranții ar trebui priviți nu numai pe baza statutului lor legal sau ilegal, ci, mai presus de toate, ca oameni a căror demnitate trebuie protejată și care sunt capabili să contribuie la progresul bunăstării generale.El subliniază, de asemenea, necesitatea de a ajuta țările de origine ale migranților să combată foametea, războiul și nedreptatea economică la nivel global și de a informa opinia publică pentru a preveni temerile nejustificate și speculațiile în detrimentul migranților.”Revelația biblică ne îndeamnă să urăm bun venit străinilor; ne spune că, făcând aceasta, deschidem ușile noastre în fața lui Dumnezeu”, declară Papa în mesajul său pentru Ziua Mondială a Migranților și Refugiaților 2016, pe care Biserica Romano-Catolică o celebrează la 17 ianuarie.

Papa Francisc este un avocat binecunoscut al drepturilor migranților, subliniază agenția DPA. El a ales Lampedusa, în iulie 2013, ca destinație a primei sale călătorii papale după ce a devenit Suveran Pontif, această insulă italiană servind de multe ori ca un prim punct de sosire a migranților veniți cu barca spre Europa din Africa de Nord.Luna trecută, Papa a chemat toate parohiile catolice europene să preia câte o familie de migranți și se fac aranjamente pentru a găzdui două dintre ele chiar în interiorul Cetății Vaticanului.De asemenea, Papa a subliniat, în timpul recentei sale călătorii în SUA, propriile sale origini migrante, ca fiu al unor emigranți italieni în Argentina.

TOT MAI MULȚI Numărul refugiaților ajunși în Europa după ce au traversat Marea Mediterană, în perioada ianuarie 2015 - decembrie 2016, este estimat de Înaltul Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați (UNHCR) la circa 1,4 milioane, semnificativ mai mare față de previziunea anterioară, care a fost de circa 850.000, relatează agenția Reuters. Conform unui document al UNHCR, atât anul acesta, cât și anul viitor, numărul refugiaților veniți în Europa ar urma să fie aproximativ egal, de circa 700.000 în fiecare an, dar există posibilitatea ca în 2016 să crească, astfel că estimările actuale ar putea fi din nou revizuite în creștere.Potrivit ultimelor date ale Organizației Internaționale pentru Migrație (OIM), numărul imigranților arabi, africani și asiatici ajunși anul acesta în Europa era, la sfârșitul lunii septembrie, de 522.000, aceștia provenind în special din Siria, Irak, Afganistan, Pakistan și numeroase state din Africa, precum Eritreea, Somalia, Sudan, Nigeria etc. După ce traversează Marea Mediterană cu ambarcațiuni puse la dispoziție de traficanți, imigranții intră în Europa în special prin Grecia și Italia, iar de acolo, de obicei, își continuă călătoria către vestul Europei.

LEGI CLARE Curtea Europeană de Justiție (CEJ) a stabilit joi că un stat UE îi poate pedepsi cu închisoarea pe migranții care reintră ilegal pe teritoriul său, după ce au fost expulzați, transmite Reuters, remarcând că decizia instanței cu sediul la Luxemburg va fi analizată cu atenție în UE, în contextul actualei crize a migranților. Curtea Europeană de Justiție a examinat cazul unui cetățean albanez care a fost deportat din Italia în 2012, dar a revenit în această țară, încălcând interdicția de intrare impusă pe o perioadă de 3 ani. Prin decizia de joi, judecătorii CEJ au stabilit că legea italiană care pedepsește astfel de infracțiuni cu închisoare de 1 an la 4 ani este conformă cu legislația UE.

GERMANII O DAU PE ARABĂ Partidul Social-Democrat german propune traducerea în limba arabă a unor secţiuni importante ale Constituţiei Germaniei, pentru a fi distribuite zecilor de mii de extracomunitari din Orientul Mijlociu şi din Africa ajunşi pe teritoriul german. Obiectivul iniţiativei este prezentarea valorilor germane sirienilor care fug de războiul civil din ţara lor, explică Partidul Social-Democrat (SPD), membru al coaliţiei guvernamentale conduse de cancelarul Angela Merkel. Traducerea în limba arabă şi distribuirea primelor 20 de articole ale Constituţiei au rolul de a le prezenta imigranţilor valori precum libertatea de exprimare, egalitatea de drepturi şi libertatea religioasă, subliniază SPD.

Citește și:

Popularitatea Angelei Merkel, în scădere din cauza gestionării crizei imigranţilor

Poliţist înjunghiat la cel mai mare centru de azil din Danemarca

Germania înăsprește condițiile de acordare a azilului

Ahmet Davutoglu: Turcia nu va găzdui centre pentru refugiaţi "inacceptabile" şi "inumane"

Peste 1.100 de imigranţi au fost salvaţi luni din ambarcaţiuni de pe Marea Mediterană

Parlamentul Ungariei va dezbate un proiect pentru suplimentarea instanţelor care judecă imigranţi

Taguri articol


12