Calendarul obligațiilor fiscale pentru constănțeni

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Cum eviți penalitățile de plată

Calendarul obligațiilor fiscale pentru constănțeni

Administrație 21 Februarie 2016 / 16:00 1470 accesări

Pentru a fi siguri că nu întârziați, puteți consulta calendarul taxelor și impozitelor locale pentru constănțeni

Pentru a fi siguri că nu întârziați, puteți consulta calendarul taxelor și impozitelor locale pentru constănțeni

Unele taxe și impozite pot fi achitate în două rate

Unele taxe și impozite pot fi achitate în două rate

Dacă vreți să fiți la zi cu taxele și impozitele, trebuie să vă pregătiți buzunarele și, mai ales, să vă puneți la punct cu datele-limită până la care vă puteți plăti obligațiile fiscale. Dacă vă plătiți taxele mai devreme, beneficiați de o reducere de 10%. În schimb, dacă le plătiți după data scadentă, veți fi obligat să achitați penalități. Este important să știți că, în cazul în care nu vă permiteți să plătiți toate taxele odată, Serviciul Public de Impozite și Taxe (SPIT) Constanța vă oferă posibilitatea să vă achitați unele obligații fiscale în două tranșe.

PÂNĂ CÂND TREBUIE SĂ PLĂTEASCĂ PERSOANELE FIZICE? Constănțenii pot plăti impozitul pe clădiri, pe teren, pe mijloacele de transport, taxa de salubrizare și cea de garaje în două rate. Prima tranșă poate fi achitată până la 31 martie, iar cea de-a doua, până la 30 septembrie. În cazul în care valoarea impozitului pe clădiri, pe teren sau pe mijloacele de transport este mai mică de 50 de lei, se achită integral până în ultima zi a lui martie. Până la aceeași dată trebuie să plătiți și taxa pentru rezervarea locului de parcare și pe cea pentru locul de veci. Taxa pe clădiri și taxa pe teren se achită până la data de 25 a fiecărei luni. Amintim că aceste două obligații fiscale sunt datorate de persoanele care folosesc un imobil sau o suprafață de pământ din proprietatea statului, în baza unui contract de comodat, de închiriere sau de administrare. Taxa de folosire a tramei stradale se achită zilnic, lunar sau anual, în funcție de frecvența cu care circulați cu autovehicule de marfă pe străzile Constanței. Pentru depozitarea deșeurilor inerte (moloz sau alte resturi din materiale de construcții), trebuie să plătiți taxa aferentă de câte ori este nevoie. De asemenea, dacă intenționați să organizați spectacole pentru care percepeți un tarif de intrare, trebuie să achitați impozitul aferent până la data de 10 a lunii următoare celei în care a avut loc evenimentul.

SCADENȚA PENTRU PERSOANELE JURIDICE În principal, datele scadente pentru taxele și impozitele aplicate persoanelor fizice se mențin și pentru obligațiile fiscale pe care trebuie să le plătească societățile comerciale. Totuși, există taxe și impozite datorate exclusiv de către persoanele juridice. De exemplu, taxa anuală pentru fiecare stație fixă pentru telefonie mobilă și taxa de liniște pot fi achitate în două tranșe, prima rată fiind scadentă la 31 martie, iar cea de-a două având data-limită la 30 septembrie. Agenții economici din Mamaia și Satul de Vacanță au obligația de a plăti pentru creșterea gradului de liniște și siguranță până la 1 iulie, iar până la 1 iunie trebuie să achite și taxa de promovare a turismului. Firmele înființate după data scadenței unei taxe sau a unui impozit trebuie să achite obligațiile fiscale la maximum 30 de zile de la deschidere.

Citește și:

Cum se calculează taxa pentru terenul de sub clădire?

Unde se plătesc taxele de parcare, loc de veci și deșeuri inerte?



12