Toamna aduce cu sine o nouă ediție a Festivalului de Artă Culinară Turcească, în organizarea Uniunii Democrate Turce din România (UDTR). Evenimentul, ajuns la cea de-a IX-a ediție, se va desfășura mâine, de la ora 11.00, la Cumpăna, la restaurantul „Vasilescu”. În concurs vor intra peste 100 de preparate culinare turceşti, care vor fi jurizate pe trei secţiuni: bucătărie tradiţională, patiserie şi dulciuri. În timpul jurizării va avea loc un spectacol de muzică şi dansuri tradiţionale turceşti, susţinut de soliştii şi de ansamblurile UDTR din Constanţa, Cumpăna, Cobadin şi Tuzla. Festivalul este organizat de Comisia de Femei a UDTR.
ZESTREA ETNO-CULTURALĂ A TURCILOR DOBROGENI, VALORIFICATĂ „Este primul an când alegem ca loc de desfășurare pentru acest festival localitatea Cumpăna, unde există o comunitate compactă de etnici turci, de peste 500 de persoane, şi unde membrele filialei UDTR din localitate au o experienţă bogată în participarea la concursurile de artă culinară turcească organizate de uniune sau de administraţia locală. Festivalul de Artă Culinară Turcească este organizat cu scopul de a promova bucătăria tradiţională turcească ridicată la rang de artă şi de a reînvia, prin dans şi port popular, zestrea etno-culturală a turcilor dobrogeni”, a spus preşedintele Comisiei de Femei din cadrul UDTR şi coordonatorul proiectului, Amet Melec.
La eveniment sunt aşteptaţi să participe preşedintele UDTR, Osman Fedbi, secretarul general Ervin Ibraim, deputatul Iusein Ibram, subprefectul Accoium Levent, muftiul Murat Iusuf, reprezentanţi ai administraţiei publice centrale şi locale, parlamentari constănţeni, dar și consulul general al Republicii Turcia la Constanţa, Ali Bozcalișkan.