Caramitru și Mălăele, doi actori consacrați și expresivi, stăpâni pe tainele jocului, iscusiți în rostitul cuvintelor pline de înțelesuri, s-au întâlnit, marți seară, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor. Ei au depănat „câte-n lună și stele”, pe scena tomitană, iar duelul verbal dintre ei, temperat sau ațâțat de violoncelistul Adrian Naidin, a făcut deliciul publicului.
„Se știe că cel mai bun fotbalist român este Gheorghe Hagi, că cea mai bună jucătoare de tenis este Simona Halep și că, dintre toți actorii români, cel mai bun este tot un aromân”, a spus, în deschiderea evenimentului, actorul Ion Caramitru, născut într-o familie de macedoromâni. Replica lui Mălăele nu a întârziat: „Am fost uluit de elucubrațiile domnului Caramitru, dar probabil că fac parte din spectacol. Nu știu de unde știe că eu sunt aromân”.
ETERNA ÎNTREBARE Cei doi au evocat momentele admiterii lor la facultate, au recitat fabule și poezii de dragoste, dedicate femeii, versuri cu dublu înțeles rostite în perioada cenușie a vremurilor dinainte de 1989, dar și versuri de dragoste pentru... partid. Din programul serii nu a lipsit celebrul monolog „A fi sau nu a fi” din faimoasa piesă a lui William Shakespeare „Hamlet”, interpretare care l-a propulsat pe Caramitru într-un top al celor mai buni interpreți ai lui Hamlet din toate timpurile, potrivit „The Guardian”.
„În continuarea acestei seri și în continurea vieții dvs., v-aș ruga, pe cât posibil, să respectați aceste șapte elementare principii: să râdeți, pentru că râsul este muzica sufletului, să vă jucați, pentru că jocul este secretul tinereții, să citiți, pentru că cititul este fântâna înțelepiciunii, să gândiți, că este izvorul puterii, să fiți buni, pentru că aceasta este calea spre fericire, să fiți calmi, pentru că e cheia succesului, și să iubiți, pentru că iubirea e rațiunea de a trăi. Vă urez o viață lungă și bună”, a spus, în închiderea spectacolului, actorul Horațiu Mălăele.