Ce a descoperit conducerea CJC la Regia de Drumuri

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
O nouă „vizită de lucru“

Ce a descoperit conducerea CJC la Regia de Drumuri

Administrație 08 Iulie 2016 / 16:50 1071 accesări

Două calești - parte integrantă a parcului auto destinat asfaltărilor și deszăpezirilor

Două calești - parte integrantă a parcului auto destinat asfaltărilor și deszăpezirilor

Conducerea CJC a descălecat într-o vizită de lucru pentru a verifica patrimoniul Regiei Autonome Județene de Drumuri și Poduri

Conducerea CJC a descălecat într-o vizită de lucru pentru a verifica patrimoniul Regiei Autonome Județene de Drumuri și Poduri

Noua conducere a CJC continuă saga vizitelor de lucru în instituțiile subordonate. Ultima aventură în gașcă a celor care dirijează Executivul Consiliului s-a materializat joi într-o vizită inopinată la Regia Autonomă Județeană de Drumuri și Poduri - instituție care se află sub vizorul Justiției. Rezultatele controlului inopinat sunt din ciclul "vestea bună / vestea proastă". Vestea bună este că neregulile descoperite sunt extrem de subțiri, prin comparație cu cercetările penale care vizează Regia - problemele sunt legate de depozitarea unor materiale care nu au legătură cu asfaltarea sau deszăpezirea. Vestea proastă este că depozitele RAJDP ascund calești și harnașamente cabaline, mobilier pentru petreceri câmpenești și resturi de ajutoare în stare avansată de degradare.

Noua conducere a CJC, învestită în funcție în urmă cu aproximativ jumătate de lună, și-a început mandatul cu o campanie de "vizite de lucru" care amintesc de vremuri demult apuse. Prima manifestare de acest gen s-a desfășurat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, unde cei trei membri ai Executivului județean - președintele Horia Țuțuianu și vicepreședinții Daniel Learciu și Claudiu Palaz - au zâmbit frumos pentru poze cu copii abandonați. Nu spune nimeni că noua conducere CJC nu trebuie să evalueze starea instituțiilor din subordinea CJC și a patrimoniului acestora, dar astfel de proceduri se pot duce la capăt cu ajutorul unor comisii de specialiști, prin delegare de atribuții, fără să fie nevoie de TOȚI cei trei membri ai conducerii Consiliului - probabil doar unul dintre ei este arhi-suficient pentru o astfel de evaluare. Ultima astfel de vizită a fost organizată joi, la stația centrală a RAJDP și la Secția Cuza Vodă a Regiei. Salutăm faptul că, de data asta, conducerea Consiliului a fost mai eficientă decât în cazul vizitei de la spital, detașând pentru acțiune doar doi lideri din trei - președintele Horia Țuțuianu și vicepreședintele Claudiu Palaz. Mai mult, au livrat mass-media și informații concrete despre ceea ce au găsit în neregulă la RAJDP, spre deosebire de frazele cu miros de cincinal înfloritor din comunicatul oferit după "verificarea" de la spital.

PENTRU CE ȚINE RAJDP CALEȘTI - PENTRU ASFALTARE SAU DESZĂPEZIRE?

Din informațiile primite după vizita la RAJDP reiese că cei doi membri ai Executivului CJC au descoperit probleme legate de depozitare, în gestiunea Regiei fiind câteva articole și obiecte care nu prea au legătură cu activitatea de fond a instituției - asfaltare, mentenanța drumurilor, deszăpezire. De exemplu, atât la sediul central al Regiei, cât și la Stația de de Preparare Asfalt Cuza Vodă sunt depozitate resturi de ajutoare (paturi, dulapuri, pături etc.), aflate într-o avansată stare de degradare, dar și bănci și mese pentru petreceri câmpenești. Cele mai ciudate obiecte depozitate de RAJDP la Cuza Vodă sunt însă câteva calești și harnașamente pentru cabaline, a căror gestiune este greu de explicat chiar și pentru cei cu imaginație mai bogată. Totodată, s-a constatat că Stația Cuza Vodă nu poate produce asfalt de opt zile din cauza unei piese defecte. În urma acestei vizite, Țuțuianu și Palaz au hotărât la unison să facă pasul care ar fi fost logic înainte de "vizita de lucru" - să propună CJC formarea unei comisii cu membri din toate partidele politice reprezentate în Consiliu, care să supervizeze activitatea și rentabilizarea RAJDP. Având în vedere că Regia are un administrator impus de instanță din cauza unui dosar aflat pe rol, nu știm cum poate CJC să facă ceea ce propun cei doi conducători. Pe de altă parte, dacă deficiențele în depozitare - oricât de haioase ar fi ele - sunt cele mai grave constatări ale conducerii CJC la RAJDP, în contextul dosarului penal deschis pe numele Regiei, atunci aceasta stă mult mai bine decât își închipuiau procurorii și judecătorii.

Taguri articol


12