Constanţa are un Spital de Oftalmologie de talie mondială

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Investiţii private Servicii medicale şi aparatură de cinci stele

Constanţa are un Spital de Oftalmologie de talie mondială

Eveniment 25 Noiembrie 2013 / 00:00 21288 accesări

Serviciile medicale ultramoderne în Constanţa, dar şi în regiunea Dobrogea, se extind, astfel că locuitorii nu mai trebuie să bată sute de kilometri la alte clinici din ţară, fie ele de stat, fie private. Încet-încet, sunt acoperite toate specialităţile cu ceea ce se vrea a fi un act medical de nivel occidental. Sâmbătă seară, la Constanţa, pe strada Adamclisi, nr. 1C, zona Tomis 3, s-a deschis primul Spital Privat de Oftalmologie din Constanţa - „Mrini Eye Hospital”, unitate sanitară dotată cu aparatură de nivel mondial, aşa cum a apreciat unul dintre cei mai renumiţi profesori doctori oftalmologi din România, totodată managerul Spitalului Clinic de Urgenţe Oftalmologice din Bucureşti, Monica Pop, prezentă la inaugurare.

OFTALMOLOGIA, O SPECIALITATE EXTREM DE DIFICILĂ Oftalmologia, o specialitate extrem de dificilă, comparată nu de puţine ori, de către specialişti, cu neurochirurgia, este aleasă, în ultima perioadă, de tot mai puţini absolvenţi ai facultăţilor de medicină. Aşa se face că, la nivelul întregii ţări, se poate vorbi de un mare deficit de personal, implicit de unităţi medicale de profil. „Sunt judeţe unde nu există nici măcar un oftalmolog”, a subliniat prof. univ. dr. Pop. Şi cum nevoile populaţiei sunt mari în acest sens, se încearcă acoperirea respectivei ramuri a sistemului medical, mai ales că în Constanţa, de exemplu, sunt oftalmologi dornici să ofere servicii medicale. Spitalele de stat nu au, însă, posibilitatea achiziţionării de aparatură modernă, absolut necesară în intervenţiile chirurgicale, în principal, astfel că salvarea vine din partea mediului privat.

FACILITĂŢI Asta a dorit şi echipa managerială a Spitalului „Mrini” (dr. Hicham Mrini - medic specialist oftalmolog şi dr. Fildis Mrini - medic specialist radiolog): oferirea de servicii medicale de cea mai bună calitate, de către adevăraţi profesionişti, la preţuri avantajoase, în contextul în care unitatea sanitară are încheiat un contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Constanţa, fapt care avantajează persoanele asigurate. “Este un proiect de suflet pe care îl dăruiesc tuturor constănţenilor care au nevoie de noi”, a declarat medicul specialist oftalmolog, dr. Hicham Mrini. Cu alte cuvinte, „Mrini” nu va fi un spital doar pentru persoanele cu venituri mari. De altfel, unitatea sanitară, prin departamentul economic, va încerca să colaboreze cu unele bănci pentru ca cei care vor avea nevoie de diferite intervenţii chirurgicale, dar nu vor avea posibilitate financiară, să beneficieze de dobânzi preferenţiale la împrumuturile bancare. Operaţiile au costuri începând de la 1.500 lei, în funcţie de dificultate.

ÎN SPITALUL PRIVAT, INTERVENŢIILE CHIRURGICALE VOR FI EFECTUATE DE CĂTRE ADEVĂRAŢI PROFESIONIŞTI ÎN DOMENIU, IAR DACĂ VA FI CAZUL ŞI I SE VA SOLICITA AJUTORUL, PROF. UNIV. DR. MONICA POP A PROMIS CĂ VA VENI, CU DRAG, LA „MRINI”.

„Cu siguranţă, am să ofer ajutor sau sfaturi dacă au nevoie. Vom colabora”, a declarat prof. dr. Pop. De altfel, ea îi doreşte spitalului să devină simbolul oftalmologiei din Dobrogea. Managerul general al Spitalului „Mrini”, Fildis Mrini, a asigurat că „aparatura din dotare este de ultimă generaţie, unele dintre aparate sunt unice în Dobrogea şi permit diagnosticarea precoce a unor afecţiuni de care unii pacienţi suferă şi de care, de cele mai multe ori, nici nu ştiu”. Prof. univ. dr. Monica Pop a apreciat dotarea ca fiind de nivel mondial, fără discuţie: „Nu cred că există în altă parte aşa ceva, un spital care să ofere servicii oftalmologice mai complete decât aici (la „Mrini“ - n.r.). La toate acestea se adaugă ambientul, care este extrem de important. Aici s-a avut totul în vedere şi s-a reuşit”. La rândul său, actriţa Carmen Tănase, artist emerit al României, prezentă la inaugurarea spitalului privat, vizibil impresionată de eleganţa unităţii sanitare, a declarat că, imediat ce a păşit în spital, şi-a dorit să fie primul pacient.

Structura spitalului privat

Spitalul este structurat pe departamente distincte, respectiv oftalmologie adulţi, oftalmologie copii, departament glaucom, departament ochi diabetic, departament chirurgical. În total, “Mrini Eye Hospital” dispune de trei cabinete de consultaţii, patru cabinete de investigaţii şi un departament de recuperare vizuală, săli pre şi post-operatorii, o sală de operaţie complet dotată şi utilată pentru intervenţii pol anterior (cataractă, glaucom, chirurgie refractivă, chirurgie oculo-plastică, chirurgie oftalmo-pediatrică), internări cu spitalizare de zi, saloane pacienţi, precum şi alte servicii de optică medicală. La “Mrini Eye Hospital” aveţi garantat un pachet întreg de investigaţii oftalmologice necesare stabilirii unui diagnostic corect şi complet în vederea aplicării unui tratament la înalte standarde de calitate. Şi proiectul “Mrini” nu se opreşte aici. Spitalul are în vedere diversificarea investigaţiilor medicale şi a serviciilor chirurgicale oftalmologice prin crearea unui departament de chirurgie vitreo-retiniană, precum şi extinderea capacităţii şi menţinerea calităţii actului medical prin actualizarea continuă, din perspectivă tehnologică şi ştiinţifică.



12