„Desculţ în parc”, în campania UNITER

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

„Desculţ în parc”, în campania UNITER

Cultură 26 Martie 2013 / 00:00 618 accesări

Teatrul de Stat Constanţa s-a alăturat ediţiei 2013 a Campaniei naţionale „Artiştii pentru artişti” - organizată în preajma Zilei Mondiale a Teatrului (27 martie), de Uniunea Teatrală din România (UNITER) - cu cel mai nou spectacol din repertoriu, „Desculţ în parc”. Celebra comedie bulevardieră a lui Neil Simon a fost prezentată, duminică seară, la sediul teatrului constănţean, în interpretarea plină de vervă a tinerilor actori Florina Bulgaru-Stănculeţ şi Tani Ştefu, în tandem cu „seniorii” Nina Udrescu şi Liviu Manolache.

„Desculţ în parc”, sub bagheta regizorală a lui Liviu Manolache, este un spectacol savuros, cu momente şi replici dinamice, care „prinde” în mrejele sale atât publicul tânăr, cât şi pe cel matur. În el se „confruntă” două generaţii: cea a tinerilor căsătoriţi, Corrie şi Paul Bratter, cu conflictele ei inerente şi cea a vârstei a treia, reprezentată de soacra Ethel Banks şi excentricul vecin Victor Velasco.

EXCENTRIC VS. CONVENŢIONAL Florina Bulgaru-Stănculeţ interpretează o Corrie energică, tonică, cu un temperament exploziv, în contradicţie cu cumpătatul său soţ, Paul, realist, morocănos şi preocupat de ascensiunea profesională. Temperamentul tinerei Corrie este compatibil cu cel al excentricului vecin Victor Velasco (Liviu Manolache), „omul-pasăre” care escaladează pervazurile ferestrei şi poartă palton abia la minus 10 grade Celsius. Totodată, Paul empatizează cu trăirile soacrei, convenţionala Ethel Banks, interpretată cu naturaleţe de Nina Udrescu. În final, toate personajele ajung să devină excentrice, inclusiv Paul, care optează să meargă „desculţ în parc”, într-o friguroasă seară de februarie. Celor patru li s-a alăturat regizorul tehnic, Gelu Ciobanu, în rolul instalatorului, morocănos la început, împăciuitor la final. Scenografia spectacolului este realizată de Eugenia Tărăşescu-Jianu.

„Mă simt împlinită pe scenă, alături de colegii mei. Mă bucur când oamenii vin la teatru”, a spus, la finalul spectacolului, pentru ziarul „Telegraf”, Nina Udrescu.

Anul acesta, în cadrul celei de-a XII-a ediţii a Campaniei Naţionale „Artiştii pentru artişti”, s-au implicat aprox. 30 de teatre din întreaga ţară. Campania a fost iniţiată în anul 2002, cu scopul sensibilizării opiniei publice în vederea strângerii de fonduri pentru artiştii vârstnici cu probleme din toată ţara.

Taguri articol


12