Dotări noi pentru intervenții instant în caz de forță majoră, la Constanța

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Diguri, cabine pentru sinistrați, sistem de alarmare și motopompă

Dotări noi pentru intervenții instant în caz de forță majoră, la Constanța

Administrație 05 Octombrie 2016 / 16:26 790 accesări
În cazul unor asemenea inundații, viteza de intervenție a autorităților depinde mult și de echipamentele de care dispun

În cazul unor asemenea inundații, viteza de intervenție a autorităților depinde mult și de echipamentele de care dispun

Timpul ne-a dovedit că fenomenele meteorologice sunt tot mai drastice. Fie este foarte frig, fie este extrem de cald, fie plouă cu nemiluita, fie e secetă. În aceste condiții, inundațiile, incendiile de vegetație și cazurile în care oamenii pică din picioare din cauza căldurii sunt tot mai dese și de fiecare dată se impune intervenția autorităților. Cât de repede și bine se poate acționa în situații de urgență depinde mult și de dotări. Atunci când fenomenele devastatoare își fac de cap prin oraș, șansele ca persoanele afectate să fie mai cooperante cresc atunci când sunt anunțate instantaneu în momentul producerii unui dezastru și atunci când cei sinistrați pot fi cazați. De asemenea, pierderile ce pot fi provocate de inundații pot fi reduse cu ajutorul unor dispozitive speciale, cum sunt motopompele, utilizate pentru a scoate apa din clădiri, sau digurile gonflabile de protecție. De aceea, Inspectoratul de Protecție Civilă (IPC) din cadrul Primăriei Constanța a publicat mai multe anunțuri de consultare a pieței, legate de achiziția mai multor sisteme și dispozitive necesare pentru intervenții în cazuri de forță majoră.

SE REÎNNOIESC DOTĂRILE PENTRU INTERVENȚII DE URGENȚĂ

Practic, intenția autorităților locale este de a achiziționa mai multe module de tip container în care să poată fi cazați sinistrații până când trece pericolul și se pot muta într-un loc sigur. Aceleași module ar putea fi folosite la înființarea unor puncte de prim ajutor în caz de caniculă sau alte situații de urgență. Autoritățile mai vor să cumpere și o motopompă pentru evacuarea apei din clădirile și curțile inundate, două diguri de protecție în caz de inundații și o sirenă electronică mobilă ce va fi utilizată pentru atenționarea populației în caz de forță majoră. Înainte ca dispozitivele să fie cumpărate, administrația locală a cerut părerea agenților economici specializați în furnizarea acestor tipuri de echipamente, care pot veni cu propuneri de preț și cu oferte tehnice. „În funcție de ceea ce ne vor prezenta furnizorii vom lua decizii cu privire la bugetul pe care îl vom aloca acestor achiziții și ce condiții vom include în caietul de sarcini necesar procedurii de licitație publică prin care vom cumpăra echipamentele”, a declarat șeful IPC din cadrul Primăriei Constanța, Ștefan Taran.

SIRENE ELECTRONICE CUMPĂRATE ÎN PRIMĂVARĂ

Nu este pentru prima dată anul acesta când autoritățile locale constănțene achiziționează echipamente noi care sunt de ajutor în situații de urgență. La jumătatea lunii mai, IPC a cumpărat, prin licitație publică, patru sirene electronice de alarmare a populației în situații de urgență. Cele patru sirene noi pot fi puse în funcțiune de la distanță, cu ajutorul telecomenzii. Pe lângă aceste dispozitive, IPC dispune de alte 10 sirene electronice și 70 de sisteme de alarmare ce pot fi acționate manual.

Citește și:

Vom fi alarmați instantaneu în caz de situații de urgență



12