Ducu Bertzi este așteptat la Constanța

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Pe 17 ianuarie

Ducu Bertzi este așteptat la Constanța

Divertisment 05 Ianuarie 2016 / 15:34 1343 accesări

Clubul Doors a fixat deja primul eveniment muzical al anului 2016: concertul susținut de unul dintre cei mai apreciați cantautori români, Ducu Bertzi. Acesta va cânta alături de prietenii lui, duminică, 17 ianuarie, de la ora 20.30. Biletele pentru concertul Ducu Bertzi & Friends s-au pus în vânzare, la sediul clubului, la prețul de 35 lei.

Alături de Ducu Bertzi vor urca pe scenă, pe 17 ianuarie: Tavi Iacob - keybords, Neculae Constantin - chitară și voce, Irina Furdui - vioară. Concertul este considerat de către organizatori ca fiind o adevărată „reprezentare națională„ deoarece artiști din patru zone diferite ale țării se reunesc într-un „mariaj fericit al geografiei muzicale”. Astfel, Maramureșul este reprezentat de Ducu Bertzi, Oltenia îl are ca ambasador pe Tavi Iacob, Dobrogea o are în prim-plan pe Irina Furdui, iar Moldova, pe Lae Constantin.

PIESE VECHI, SOUND INEDIT Ducu Bertzi & Friends” este un proiect nou, lansat în primăvara lui 2015, care reia melodii consacrate, dar și piese noi, într-un format și sound inedite. Ducu Bertzi s-a născut la Sighetu Marmaţiei, în Maramureş, pe 21 septembrie 1955. În anul 1997, folkistul a scos pe piaţă primul său material discografic, „Dor de ducă”, considerat de fani şi critici, deopotrivă, drept cel mai expresiv din cariera sa. Albumul conţine piese prin care Ducu Bertzi s-a făcut remarcat înainte de anii ’90, la Cenaclul Flacăra, cu versuri care au fost compuse chiar de către el, printre care şi binecunoscutele „M-am îndrăgostit numai de ea” şi „Floare de colţ”.

De-a lungul celor peste trei decenii de activitate, Ducu Bertzi a susţinut peste 4.000 de spectacole în ţară şi străinătate, participând şi la Cenaclul „Flacăra”. Din 1998, a început să colinde scenele de pe trei continente și să fie unul dintre cei mai iubiți artiști ai românilor de peste hotare, care îl solicită pentru cântecele nemuritoare ce le amintesc de „acasă” ori de pitorescul Maramureș, zonă din care provine cântărețul. Artistul este cetăţean de onoare al municipiului Sighetu Marmaţiei, iar în decembrie 2007, a primit din partea Preafericitului Patriarh Daniel cea mai înaltă distincţie a Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei - „Crucea Moldavă”.

Citește și:

Folk cu Ducu Bertzi, la Constanța

Taguri articol


12