Surse apropiate anchetei derulate în cazul accidentului aviatic produs la 15 decembrie 2014, pe lacul Siutghiol din staţiunea Mamaia, judeţul Constanţa, fac dezvăluiri șocante, în exclusivitate pentru ”Telegraf”! În cazul unuia dintre piloți, în urma necropsiei, a reieșit o alcoolemie în sânge de 0,3, dar a fost găsit alcool și în urină. De altfel, acesta ar fi și motivul pentru care s-a dispus efectuarea, de către Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici” Bucureşti, a unei noi expertize medico-legale privind una dintre victime, așa cum anunța, pe 15 decembrie 2015, într-un comunicat, Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. ”(...) la data de 14 decembrie 2015, s-a dispus efectuarea, de către Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici” Bucureşti, a unei noi expertize medico-legale privind victima C.G.C.”, se spune în comunicat. Potrivit medicilor, o alcoolemie de 0,3 în sânge „dă o stare de bine, de euforie, ceea ce face ca persoana respectivă să îşi asume riscuri mai mari decât ar face-o de obicei”.
Nu în ultimul rând, în documentul oficial se preciza că, în continuarea cercetărilor privind accidentul aviatic produs la 15 decembrie 2014, pe lacul Siutghiol din staţiunea Mamaia, echipa de procurori din cadrul Secţiei Parchetelor Militare a procedat, în perioada 15 decembrie 2014 - 15 decembrie 2015, la efectuarea a numeroase activităţi de urmărire penală. Mai exact, au fost audiate, pe parcursul a 875 ore de anchetă, 111 persoane, din care 8 părţi civile şi 103 martori din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa, Inspectoratului General de Aviaţie din cadrul Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Apărării Naţionale, Autorităţii Navale Române, Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare, Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, Serviciului de Ambulanţă Judeţean Constanţa, precum şi cetăţeni care au sesizat SNUAU 112, în legătură cu producerea catastrofei aviatice, sau care au putut oferi date referitoare la circumstanţele producerii acestui eveniment aviatic, respectiv cu privire la activităţile efectuate de către forţele de intervenţie pentru salvarea victimelor. Totodată, tot potrivit documentului citat, s-au solicitat relaţii de la peste 15 instituţii ale statului şi persoane juridice.
Şeful Serviciului de Medicină Legală Constanţa, dr. Mihai Onciu, a declarat că nu poate infirma sau confirma aceste informaţii, deoarece ancheta este încă în derulare. „Dacă voi avea acceptul procurorului de caz, voi face cunoscute public informaţiile pe care le-aţi solicitat sau le puteţi obţine direct de la procurorul de caz”, a declarat, pentru Telegraf, şeful Serviciului de Medicină Legală Constanţa.
Amintim că în cumplitul accident aviatic au murit medicul Laura Vizireanu (39 de ani), asistenta Gabriela Harton (38 de ani), pilotul - comandor Petre Corneliu Cătuneanu (47 de ani) şi copilotul - căpitan comandor Ginel Claudiu Crăcănel (42 de ani).