Gustă aroma toamnei pregătind mâncărica de gutui cu pui!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Rețeta gospodinelor cu experiență

Gustă aroma toamnei pregătind mâncărica de gutui cu pui!

Culinar 07 Octombrie 2015 / 13:26 5380 accesări

Dacă până acum asociați fructele cu deserturile, probabil rețeta aceasta vi se va părea unică, însă gospodinele cu experiență probabil își amintesc de mâncărica de gutui cu pui pe care o pregăteau toamna. Pentru a realiza acest preparat, sunt necesare 4 - 5 gutui curățate de sâmburi, 6 - 7 bucăți de pui, 6 - 7 linguri de zahăr, 3 linguri de făină, ulei, sare și piper. Gutuile tăiate în felii potrivite se prăjesc puțin în ulei, cât să se rumenească ușor, apoi se scot într-o farfurie, iar în același ulei se pun la prăjit și bucățile de pui. Într-o cratiță se pune la topit zahărul, până se colorează puțin, apoi peste zahăr se pune apă caldă (300 - 400 ml - în funcție de cantitatea de sos dorită). Cele 3 linguri de făină se amestecă separat cu puțină apă, cât să se facă o pastă care curge ușor, apoi se toarnă peste apa cu zahărul de pe foc. După ce fierbe câteva minute, amestecând des până începe să se lege sosul, se pun gutuile prăjite și bucățile de pui, lăsând să mai fiarbă aproximativ 5 - 10 minute. Totul se răstoarnă într-o tavă (sau poate rămâne în aceeași cratiță) și se bagă la cuptor pentru 40 - 50 de minute. Preparatul iese dulceag și plin de arome de toamnă! Poftă bună!

Citește și:

Tarta cu prune pe care nu vei regreta că ai încercat-o!

Rețetă rapidă de omletă cu gust de pizza

Peltea de gutui, după „reţeta bunicii”



12