Ieșiți din zona de confort, veniți la „Infernul... noi toți”!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Spectacol de teatru-dans

Ieșiți din zona de confort, veniți la „Infernul... noi toți”!

Cultură 24 Martie 2015 / 00:00 1274 accesări

Trupa de teatru-dans „Imago” le propune constănțenilor sătui de comedii un alt fel de spectacol, cu lumini și umbre, despre oameni și situații fără ieșire: o dramă despre... infern. Un infern „Cu ușile închise”, imaginat de Jean-Paul Sartre și transpus scenic de Geta Răvdan Huncanu.

            Geta Răvdan Huncanu semnează și coregrafia, scenografia și light design-ul spectacolului „Infernul... noi toți”, care va avea premiera astăzi, de la ora 19.00, în Aula Magna a Universității „Ovidius”.

            IMAGINI ȘI MEMORIE „Infernul... noi toți” este al doilea spectacol amplu de teatru-dans marca „Imago”. Primul, „Două cameriste”, după Jean Genet, a constituit și actul de naștere al trupei Imago. „Eu am ales denumirea trupei de teatru-dans. De ce „Imago”? Pentru că imaginea contează foarte mult într-un spectacol. Publicul rămâne cu imaginea, mai puțin cu replicile dintr-un spectacol”, explică Geta Răvdan Huncanu alegerea făcută. „Două cameriste” au ieșit la rampă în mai 2014, dar proiectul a demarat la cumpăna dintre anii 2013-2014, în noaptea de Revelion.

            IADUL, ALTFEL „Infernul... noi toți” îi captează atenția Getei Răvdan încă din toamnă, când a început să citească și să recitească „Cu ușile închise”, de Sartre. Piesa are patru personaje - trei osândiți și un... majordom -, dar Geta Răvdan Huncanu aduce pe scenă 11 artiști. „Toți sunt profesioniști”, susține regizoarea. Ea însăși interpretează un personaj.

            Infernul conceput de Jean-Paul Sartre este unul fără pucioasă, cazane de smoală, flăcări și alte instrumente de tortură, unde nu mai e nevoie nici să te privești în oglindă și unde periuța de dinți e doar un moft, o reminiscență a vieții trecute. Iadul lui Sartre se prezintă sub forma unei camere, unde dialogul devine un fel de monolog pe mai multe voci, pretext pentru a explora străfundurile propriei conștiințe.

Rămâne de văzut cum arată „infernul” imaginat de Geta Răvdan Huncanu...

DANSUL, UN DROG Geta Răvdan Huncanu face balet de la 10 ani. Povestea în pași de dans a început la Galați, acolo unde a învățat disciplina și ABC-ul dansului: baletul clasic. La Constanța, a fost solistă în corpul de balet al Operei, dar și la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”. A renunțat pentru scurt timp la dans, s-a orientat spre management, dar și-a dat seama că nu poate sta departe de scenă, de lumea spectacolului. A conștientizat că dansul este un „drog”. A semnat coregrafia mai multor spectacole, a lucrat cu și pentru copii. În prezent este studentă în anul al III-lea la specializarea Artele spectacolului - Coregrafie și masterandă, la Arta Actorului de Music-Hall din cadrul Facultății de Arte a Universității „Ovidius”.

Taguri articol


12