Persoane rămase neidentificate au vandalizat un perete al Memorialului Holocaustului din Ierusalim, folosind graffiti pentru denunţarea sionismului. Unul dintre mesajele scrise cu vopsea pe zidul muzeului avea textul următor: ”Dacă Hitler nu ar fi existat, sioniştii ar fi trebuit să îl inventeze”. ”Acest act fără precedent depăşeşte orice limită”, a reacţionat Avner Shalev, directorul Memorialului Holocaustului Yad Vashem. Autorităţile israeliene suspectează că actul de vandalism a fost comis de membri ai mişcării ultraortodoxe, care se opun înfiinţării statului Israel. Presa israeliană a publicat imagini care surprind şi un alt mesaj scris pe zidurile Memorialului Holocaustului: ”Îi mulţumim lui Hitler pentru minunatul Holocaust pe care voi l-aţi organizat pentru noi. Doar datorită vouă am primit un stat din partea Naţiunilor Unite”.
REFUZ AMERICAN SUA refuză să îl elibereze pe spionul evreu american Jonathan Pollard, deoarece suspectează că Israelul are şi alţi agenţi de spionaj pe teritoriul american, afirmă fostul ambasador israelian la Washington, Itamar Rabinovici. Fostul analist al Forţelor Navale americane Jonathan Pollard a fost condamnat, în 1987, la închisoare pe viaţă, pentru că ar fi spionat în favoarea Israelului. O petiţie semnată de 70.000 de persoane a fost predată preşedintelui israelian, Shimon Peres, pentru a-l îndemna pe Barack Obama să îl graţieze pe spionul evreu.
ZID LA FRONTIERĂ Israelul a încheiat construcţia unui zid de şapte metri înalţime, ce se întinde pe o lungime de 1,2 kilometri, de-a lungul frontierei cu Libanul. Construcţia dispune şi de sârmă ghimpată şi de un sistem de avertizare electronică. În plus, de-a lungul zidului se află piloni cu o înălţime de 12 metri, cu camere de supraveghere şi dispozitive de ascultare. Forţele guvernamentale din Liban şi forţa interimară a ONU în această ţară şi-au sporit şi numărul patrulelor în zona de frontieră. Oficialii israelieni au spus că ridicarea zidului de la graniţa cu Libanul este necesară pentru siguranţa statului evreu, în condiţiile în care mişcarea Hezbollah, inclusă de SUA pe lista organizaţiilor teroriste, controlează situaţia din sudul Libanului. Tel Aviv-ul se teme de eventuale provocări din partea acestei grupări fundamentaliste, despre care se spune că este susţinută de Iran. În vara anului 2006, un conflict armat a avut loc între Israel şi Hezbollah, ce a intrat în istoria recentă a Israelului drept cel de-al doilea război din Liban.