Mere coapte cu nucă, pentru zile de toamnă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Mere coapte cu nucă, pentru zile de toamnă

Culinar 13 Octombrie 2015 / 17:15 4132 accesări

Din categoria rețetelor de toamnă vă propunem un desert rapid, gustos și încărcat de arome - mere coapte cu nucă. Aveți nevoie de4 mere, 20 - 30 g unt, o lingură de zahăr, 2 lingurițe de dulceaţă de vişine sau cireşeși 3 - 4 linguri de fulgi de migdale sau nucă tocată. Pentru început, se încinge cuptorul. Merele se spală şi se curăţă de coajă doar 1 - 2 cm în jurul codiţei. Se curăţă apoi cu vârful unui cuţit şi de seminţe, având grijă să nu se străpungă la bază. Se amestecă dulceaţa cu fulgii de migdale sau nuca tocată. În fiecare măr se pune câte un vârf de cuţit de unt, apoi se presară câteva cristale de zahăr şi se adaugă câte o linguriţă de dulceaţă amestecată cu fulgi de migdale. Se aşază merele astfel umplute într-un vas uns în prealabil cu unt. În continuare, se coc merele în cuptorul încins, la foc mijlociu, 25 - 30 de minute. Atunci când se potstrăpunge ușor cu o scobitoare, înseamnă că merele sunt gata.



12