Polițiștii constănțeni se află pe urmele unor indivizi care au înșelat săptămâna trecută o bătrână din Constanța, folosind arhicunoscuta metodă "Accidentul". Victima, în vârstă de 82 de ani, le-a povestit anchetatorilor că a fost sunată sâmbătă seară, în jurul orei 21.00, pe telefonul fix, de un individ care a mințit-o că fiul ei a provocat un accident rutier, în urma căruia un copil de doar patru ani a suferit răni grave. Acesta i-a mai spus că, pentru tratarea micuțului, care trebuie supus unei intervenții chirurgicale, este necesară suma de 50.000 de lei... Octogenara s-a pierdut cu firea când a auzit povestea înfiorătoare și nu s-a mai gândit să verifice dacă afirmațiile interlocutorului ei sunt sau nu reale. A adunat imediat toți banii pe care-i avea în casă, 2.000 de lei, și a așteptat ca persoana trimisă de falsul doctor să ajungă și să ia suma respectivă. În scurt timp, la ușa apartamentului pensionarei a apărut un bărbat care a pus mâna pe plicul în care se găseau cei 2.000 de lei și a plecat. Abia mai târziu a realizat păgubita că totul a fost o invenție și că economiile ei au ajuns în buzunarele unor escroci lipsiți de scrupule. Surse judiciare atrag atenția că acesta nu a fost singurul caz înregistrat vineri în municipiul Constanța. Alte două persoane au fost înșelate prin aceeași metodă, cu ajutorul aceleiași povești lacrimogene. Cea mai plauzibilă ipoteză este aceea că toate cele trei fapte au fost comise de același grup infracțional.
Amintim că, la finele lunii mai, o femeie în vârstă de 69 de ani din Constanța a fost sunată de un individ care a mințit-o că fiul ei a fost rănit grav într-un accident rutier și că trebuie să fie supus unei operații care costă 1.500 de euro. Când a auzit vestea, femeii i s-a făcut rău și a rugat o cunoștință să meargă în locul ei, în curtea Spitalului Județean Constanța, și să-i dea banii celui care a contactat-o. Astfel, în cursul dimineții de marți, 24 mai, prietena bătrânei s-a întâlnit în fața unității sanitare cu o femeie căreia i-a dat 1.500 de euro.
„Pentru a nu deveni victime ale escrocilor care încearcă să-și umple buzunarele cu bani de pe urma naivității celor din jur, polițiștii le recomandă cetățenilor: Verificaţi dacă ruda în cauză a fost implicată într-un eveniment rutier (cereţi date despre unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla aceasta şi sunaţi pentru confirmare); Dacă sunteţi contactat de un „binevoitor”, care vă apelează în numele unei rude apropiate, şi nu aţi putut verifica veridicitatea informaţiilor, anunţaţi Poliţia la numărul de urgenţă 112 pentru a vă acorda sprijin; Fiţi atenţi la persoanele cu care intraţi în contact, pe stradă, în jurul blocului, aparent întâmplător. Este posibil ca acestea să vă urmărească, să încerce să se împrietenească cu dumneavoastră şi să afle detalii despre familie sau vecini. Nu dați bani necunoscuților sub niciun motiv, iar în situația în care v-au fost solicitați bani pentru soluționarea unui accident rutier sau pentru intervenții medicale, sunați imediat la 112!", sunt sfaturile oferite de reprezentanții Poliției Române.
Citește și: