Mirciștii au comis-o din nou! Au câștigat premii importante

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
La concursuri naționale și internaționale de prestigiu

Mirciștii au comis-o din nou! Au câștigat premii importante

Educație 17 Decembrie 2015 / 15:09 6222 accesări

De la stânga la dreapta, Monica Golumbeanu (INCD ”Grigore Antipa” Constanța), Vasile Nicoară (director CNMB), Hakan Calila, prof. Adriana Popescu (profesor de biologie), George Costin Dobrin și Paul Haidu - Gerea.

De la stânga la dreapta, Monica Golumbeanu (INCD ”Grigore Antipa” Constanța), Vasile Nicoară (director CNMB), Hakan Calila, prof. Adriana Popescu (profesor de biologie), George Costin Dobrin și Paul Haidu - Gerea.

Adriana Popescu

Adriana Popescu

George Costin Dobrin

George Costin Dobrin

Hakan Calila

Hakan Calila

Paul Haidu Gerea

Paul Haidu Gerea

Vasile Nicoara

Vasile Nicoara

Chiar dacă elevii sunt deja cu gândul la vacanță, trei tineri de la Colegiul Național ”Mircea cel Bătrân” din Constanța (CNMB) au ținut să ofere un cadou profesorilor care îi formează, cucerind importante premii și recunoașterea internațională și națională a meritelor lor. ”Acest sfârșit de an este și o lună a cadourilor pentru corpul profesoral al CNMB, prin cadourile aduse de elevii noștri de la concursurile naționale, dar și internaționale. Avem trei performeri ai școlii care au obținut rezultate valoroase în Coreea de Sud, la Bruxelles, în Parlamentul European, și la un puternic concurs național de chimie, la București”, a declarat directorul CNMB, prof. Vasile Nicoară.

MEDALIE DE ARGINT LA OLIMPIADA INTERNAȚIONALĂ DE ȘTIINȚE Elev în clasa a X-a, Hakan Calila a obținut a doua medalie internațională la Olimpiada Internațională de Științe pentru Juniori la începutul lunii decembrie, în Coreea de Sud, după cea câștigată în 2014, în Argentina. ”Competiția s-a desfășurat în perioada 2 - 11 decembrie și am avut de susținut trei probe cu subiecte din fizică, biologie și chimie: o grilă, o probă teoretică și una practică. Comparativ cu ediția din 2014, acum a fost o mai bună organizare, subiectele au fost mai frumoase, însă cam la fel de dificile. Au fost mai mulți participanți, iar punctajele au fost mai strânse”, a precizat Hakan. O profesoară a CNMB și inspector de biologie în cadrul Inspectoratului Școlar Județean, prof. Adriana Popescu, l-a însoțit pe Hakan în Coreea. ”Am fost la a XII-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Științe pentru Juniori, unde l-am însoțit pe Hakan. România a avut 6 reprezentanți, dintre care 5 au obținut medalii de argint și unul a obținut bronzul. La competiție au participat 247 de elevi din 46 de țări”, a declarat prof. Popescu.

AMBASADOR AL ROMÂNIEI LA PARLAMENTUL EUROPEAN Elevul în clasa a XII-a George Costin Dobrin a participat la Conferința Științifică ”Perseus” din zona Mării Mediterane și a Mării Negre (7 - 9 decembrie), organizată la Parlamentul European, în cadrul căreia a participat în calitate de Ambasador „Perseus“, alături de alți reprezentanți din Grecia, Turcia, Malta și Spania. Cei cinci elevi au susținut mesajul lor ecologist pe cele cinci probleme abordate de Directiva Strategia Marină, respectiv eutrofizare, specii invazive, deșeuri în mediul marin, resurse pescărești și zooplancton gelatinos. Totul a avut loc în cadrul unui proiect la care a fost implicat Institutul Național de Cercetare și Dezvoltare Marină ”Grigore Antipa” Constanța. ”Am avut o prezentare științifică pe tema eutrofizării în Marea Neagră. Este o problemă în ecosistemul Mării Negre de câteva zeci de ani, din cauza poluării care ajunge în mare și afectează ecosistemul. Pentru că mesajul a fost transmis de copii, nu a fost atât de științific și a fost asimilat mai ușor. A fost o răspundere mare să fiu ambasadorul României”, a declarat Costin.

PREMIUL I LA UN REPUTAT CONCURS DE CHIMIE Și mircistul Paul Haidu-Gerea, în clasa a XI-a, a câștigat premiul I la Concursul Național de Chimie ”C.D. Nenițescu”, organizat de Universitatea Politehnică din București. Mulți mirciști au participat și câștigat premii la acest concurs, precizează directorul liceului, devenind cercetători în domeniul chimiei. ”Am participat la a 23-a ediție a concursului, desfășurat în noiembrie, unde am obținut premiul I la secțiunea de Chimie organică, la care au participat 30 de elevi din țară de la toate clasele de liceu. Este un concurs foarte greu, gradul de dificultate fiind similar cu cel al olimpiadelor internaționale de chimie”, a explicat Paul. Acesta a câștigat anul trecut trei medalii internaționale la concursurile de chimie. Tânărul se pregătește pentru olimpiadele viitoare, faza locală a olimpiadei de chimie fiind programată pe 23 ianuarie 2016.



Ştiri recomandate

12