”NATO este o tumoră canceroasă a Europei și trebuie dizolvată”

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Rusia, cu cărțile pe față

”NATO este o tumoră canceroasă a Europei și trebuie dizolvată”

Externe 17 Decembrie 2015 / 15:41 497 accesări

Aversiunea Rusiei față de NATO și de alianța internațională împotriva rețelei teroriste Stat Islamic nu mai surprinde pe nimeni, doar că aceasta a început să capete... exprimări dintre cele mai plastice. Astfel, președintele Camerei Inferioare a Parlamentului rus, Serghei Narîșkin, a afirmat joi că ”Organizația Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) reprezintă o tumoră canceroasă a Europei și ar trebui dizolvată”. Declarația a fost făcută într-o întâlnire cu o delegație a Legislativului din Serbia, relatează agenția de presă TASS. Potrivit lui Narîșkin, ”dizolvarea Alianței ar putea să aibă loc în mai multe etape. Mai întâi de toate trebuie excluse SUA, după care întreaga organizație ar putea fi dizolvată fără probleme”.

Tot joi, președintele rus, Vladimir Putin, a ținut a 11-a conferință anuală de presă, în cadrul căreia și-a făcut cunoscute ultimele intenții. Astfel, Putin a anunțat că operaţiunea militară rusă în Siria va continua până începe procesul politic, adăugând că, atunci când sirienii vor decide că a venit vremea încetării luptei şi lansării negocierilor, Moscova îşi va opri operaţiunile. Putin a spus că nu este sigur dacă Rusia are sau nu nevoie de o bază permanentă în Siria. Armamentul rus, precum rachete de croazieră lansate de pe mare şi din aer, oferă Moscovei suficientă putere de foc să lovească un inamic, a declarat liderul de la Kremlin, apreciind că s-ar putea să nu fie necesară o bază rusă permanentă în Siria. Putin, care s-a întâlnit cu secretarul de stat american, John Kerry, săptămâna aceasta, a declarat că Moscova susţine un proiect american de rezoluţie a Consiliului de Securitate al ONU pe tema crizei din Siria. El crede că Siria are nevoie de o nouă Constituţie şi să organizeze alegeri în care sirienii să-şi stabilească singuri conducerea, o soluţie politică fiind singura cale de a pune capăt crizei din Siria. Totodată, Putin a mai declarat că va colabora cu orice președinte al SUA va fi ales. Referindu-se la conflictele înghețate din Europa, liderul de la Kremlin a anunțat că vrea să rezolve cât mai repede criza din Ucraina și să reia relațiile oficiale cu Georgia.

Șeful Statului Major al Marii Britanii, generalul Nick Houghton, a acuzat Rusia de utilizarea rețelelor de socializare pentru manipularea opiniei publice în Ucraina, Estonia și Georgia. Războiul informațional între Occident și Rusia, o reminiscență a Războiului Rece, a revenit la ordinea zilei după deteriorarea relațiilor dintre Rusia și cancelariile occidentale în urma implicării în situația din Ucraina, în 2014.

Citește și:

Rusia este pregătită să-și restabilească relațiile cu Georgia

Putin: Operaţiunea militară rusă în Siria va continua până începe procesul politic

Rusia poate distruge elementele antibalistice NATO din România şi Polonia

Rusia vrea compensații pentru bombardierul doborât de turci

Taguri articol
RusiaNATOSUAUcrainaSiria


12