”Nu este exclus ca afluxul de imigranți în UE să fie finanțat de Rusia”

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Ipoteză șocantă

”Nu este exclus ca afluxul de imigranți în UE să fie finanțat de Rusia”

Externe 12 Octombrie 2015 / 17:31 1985 accesări

Ministrul ceh al Apărării, Martin Stropnicky, a lansat ieri o ipoteză șocantă în privința crizei refugiaților cu care se confruntă Europa: ”Nu este exclus ca afluxul de imigranți în UE să fie finanțat de Rusia. Am o informație pe care nu o pot demonstra sută la sută, însă nu am niciun motiv să nu-i dau crezare. Nu sunt în stare să demonstrez aceasta, însă ne putem întreba intereselor cui servește actuala campanie masivă îndreptată spre UE. Pot spune că o UE unită și puternică nu este, în mod sigur, aspirația Rusiei”. Martin Stropnicky a precizat că deține această informație de la Ministerul Apărării ungar. ”Mi s-a spus că refugiații sunt transportați în autobuze finanțate probabil din Rusia”, a declarat ministrul ceh al Apărării cu privire la modul în care imigranții ajung din peninsula balcanică în spațiul Schengen.
UE se confruntă cu cel mai mare val de imigranți de după Al Doilea Război Mondial, dinspre țări ale Orientului Mijlociu și Africii. Acest aflux pune, potrivit unor oficiali europeni, o mare presiune pe bugetele naționale ale statelor din UE, mai ales în Italia, Grecia, Germania, Austria și Ungaria, țări considerate porți de intrare în UE.

PROTEST AL AZILANȚILOR IRAKIENI ÎN FINLANDA Câteva zeci de solicitanți de azil irakieni s-au adunat luni în centrul capitalei finlandeze, Helsinki, iar circa 300 au semnat o petiție împotriva intenției Guvernului de a negocia un acord cu Bagdadul care ar putea duce la deportarea lor, transmite Reuters. ”Guvernul irakian a promis că vom fi în siguranță, dar nu am fost. Dacă voi fi din nou deportat în Irak, voi sfârși în închisoare”, a declarat Saad, un irakian de 37 de ani, într-o conferință de presă.El a relatat că a părăsit Irakul în 2006, după ce fratele său a fost ucis în violențe interconfesionale, dar a fost ulterior deportat din Suedia în 2010, după ce autoritățile de la Stockholm au încheiat cu Bagdadul un acord similar celui vizat de Finlanda. Saad, de confesiune sunnită, a mai spus că la revenirea în Irak a fost considerat terorist de autoritățile șiite, fiind trimis într-un lagăr și bătut.

La sfârșitul lunii septembrie, Finlanda a anunțat că suspendă prelucrarea cererilor de azil depuse de refugiați irakieni și somalezi, în prezent desfășurându-se o evaluare a situației de securitate din cele două țări.Serviciul finlandez pentru Migrații a transmis că ar putea modifica directivele referitoare la acordarea azilului după finalizarea acestei evaluări, în următoarele săptămâni.Guvernul de la Helsinki a început de asemenea să negocieze un acord cu Irakul privind deportarea solicitanților de azil considerați migranți economici.În jur de 21.000 de solicitanți de azil au sosit în Finlanda în acest an, majoritatea provenind din Irak.Guvernul estimează că numărul solicitanților de azil, majoritatea irakieni și somalezi, ar putea crește la 50.000 în 2015, față de doar 3.600 în 2014. În Finlanda, imigranții formează circa 6% din populație. Creșterea numărului de imigranți intervine într-un context economic dificil pentru Finlanda, al cărei PIB se contractă pentru al patrulea an consecutiv.

Citește și:

”Germania a redus la sclavie popoarele europene şi comite abuzuri asupra lor”

Angela Merkel, denunțată la Parchet pentru... trafic de persoane, de un partid anti-imigrație

Refugiaţii sirieni şi irakieni vor fi distribuiţi la... ţară în Franţa

UE alocă 400 de milioane de euro în gestionarea crizei refugiaţilor

Refugiaţi sirieni se întorc acasă să vândă bunuri

O nouă manifestație împotriva primirii de refugiați

Taguri articol


12