„Patrimoniul cultural - o șansă pentru prezent și viitor“

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Conferință

„Patrimoniul cultural - o șansă pentru prezent și viitor“

Cultură 28 Ianuarie 2016 / 14:51 1298 accesări
Conferința va fi moderată de preşedintele Fundaţiei „Pontul Euxin“, dr. Delia Cornea

Conferința va fi moderată de preşedintele Fundaţiei „Pontul Euxin“, dr. Delia Cornea

Fundaţia Pontul Euxin, în parteneriat cu Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, organizează vineri, de la ora 14.00, la hotelul Ibis, conferinţa „Patrimoniul cultural - o șansă pentru prezent și viitor”.

„Tema principală a conferinței o reprezintă evaluarea stării actuale a patrimoniului cultural dobrogean și identificarea posibilităților de punere în valoare a acestuia, ca oportunitate de dezvoltare în viitor a comunității locale. De asemenea, conferința vizează inventarierea obiectivelor din patrimoniul cultural constănțean, care necesită intervenții de restaurare/conservare, și stabilirea unor direcţii convergente de acţiune între autorități, organizațiile non-profit și societatea civilă, pentru soluţionarea problemelor identificate”, precizează preşedintele Fundaţiei „Pontul Euxin“, dr. Delia Cornea.

ACADEMICIANUL RĂZVAN THEODORESCU, PRINTRE INVITAȚII DE ONOARE Evenimentul se bucură de prezența unor invitați de onoare. Astfel: academicianul Răzvan Theodorescu va vorbi despre bunele tradiții ale protejării patrimoniului cultural dobrogean, iar dr. Ioan Opriș, de la Muzeul de Istorie Națională a României, va reliefa relația dintre patrimoniul cultural mobil și imobil. Directorul Muzeul de Artă Constanța, dr. Doina Păuleanu, va trage un semnal de alarmă despre colecțiile muzeale aflate în pericol, iar directorul Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța, dr. Gabriel Custurea, va aduce în discuție problemele actuale ale patrimoniului arheologic dobrogean.

Moderatorul întâlnirii va fi președintele Fundației „Pontul Euxin“, dr. Delia Cornea. Prezentarea lucrărilor se va face între orele 14.00 și 16.00, iar după pauza de cafea, care ține o jumătate de oră, va avea loc o dezbatere publică, între orele 16.30 și 18.00. Concluziile conferinței „Patrimoniul cultural - o șansă pentru prezent și viitor” se vor stabili în intervalul 18.00 - 18.30.

Evenimentul este sprijinit şi de Ordinul Arhitecţilor din România, filiala Dobrogea. De altfel, în cadrul conferinței va fi prezentată și expoziția „Dezvoltarea orașului modern Constanța în raport cu vestigiile cetății antice Tomis”, realizată de arhitectul Radu Cornescu.

Citește și:

Academicianul Răzvan Theodorescu conferențiază la Constanța

Cazinoul s-a redeschis: peste 5.000 de constănțeni l-au vizitat

Constanța și ruinele antice

Constanța de azi și ruinele bătrânului Tomis



12