Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa (MINAC) va găzdui o nouă ediţie a tradiţionalei sesiuni ştiinţifice anuale „Pontica”. Cea de-a 48-a ediţie a sesiunii se va desfășura în perioada 6 - 7 octombrie și se va bucura de participarea a peste 100 de arheologi și istorici din România, Republica Moldova, Marea Britanie, Polonia, Bulgaria și Italia. Deschiderea oficială a lucrărilor va avea loc marți, 6 octombrie, ora 11.00, în Aula „Adrian Rădulescu” a Muzeului de Istorie Națională și Arheologie din Piața Ovidiu. Sesiunea „Pontica” are ca temă, anul acesta, „Un secol de arheologie la Tomis. Instituții și personalități”.
„UN SECOL DE ARHEOLOGIE LA TOMIS. INSTITUȚII ȘI PERSONALITĂȚI” În paralel, organizatorii vor mai vernisa şi o expoziţie tematică temporară, cu artefacte din expoziţiile permanente, dar mai ales din depozitele prestigioasei instituţii de cultură.Expoziția se intitulează „Memento arheologic dobrogean”, iar vernisajul ei are loc marți, de la ora 13.00 în sala „Ovidiana”.
MESE ROTUNDE ȘI PREZENTĂRI La manifestarea ştiinţifică de anul acesta şi-au anunţat participarea peste 60 de specialişti din ţară şi străinătate şi alte 40 din instituţii de învăţământ şi cultură constănţene. Evenimentul găzduit şi organizat în fiecare toamnă de Muzeul de Istorie de la malul mării a reunit și anul trecut peste 100 de arheologi şi istorici din ţară, care au participat la mese rotunde și dezbateri. Aceste întruniri și sesiuni de lucru vor avea loc și anul acesta în șase săli ale muzeului, pe parcursul celor două zile.
Citește și:
Sesiunea „Pontica” se apropie de semicentenar
Sesiunea Ştiinţifică „Pontica” - 130 de ani de la prima menţiune a MINAC