Popularitatea lui Vladimir Putin a ajuns la aproximativ 90%

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
În contextul intervenției în Siria

Popularitatea lui Vladimir Putin a ajuns la aproximativ 90%

Externe 22 Octombrie 2015 / 18:01 868 accesări

S-ar părea că rușii sunt foarte mândri de performanțele militare repurtate de liderul de la Kremlin în războiul din Siria, popularitatea preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin, ajungând la aproximativ 90%, arată un sondaj citat de site-ul agenţiei TASS. Potrivit sondajului realizat de Institutul VTsIOM, Vladimir Putin are în prezent o popularitate de 89,9%, comparativ cu 89,1% în luna iunie. În ianuarie 2012, popularitatea liderului rus era de 58,8%.

Aviaţia militară rusă a efectuat, în ultimele săptămâni, peste 700 de raiduri aeriene în Siria, vizând 690 de obiective teroriste. Rusia a lansat, la sfârşitul lunii septembrie, raiduri aeriene în Siria, pentru susţinerea regimului Bashar al-Assad. SUA şi NATO au acuzat Rusia că atacă poziţii ale insurgenţilor susţinuţi de Occident. Moscova susţine că vizează exclusiv poziţii ale reţelei teroriste Stat Islamic.

PROTEST ÎMPOTRIVA EXERCIȚIILOR NATO ANTIRACHETĂ ”Exercițiile antirachetă ale Alianței Nord-Atlantice cu implicarea componentelor de pe platforme maritime reprezintă o nouă demonstrație a caracterului destabilizator al sistemului antirachetă al SUA - NATO în Europa”, a declarat, miercuri seara, ambasadorul Rusiei pe lângă Organizația Tratatului Atlanticului de Nord, Aleksandr Grușko. ”Însăși regiunea aleasă pentru astfel de manevre confirmă justețea preocupărilor noastre cu privire la adevăratul scop al sistemului de apărare antirachetă al Alianței. În mod evident, partea de nord-est a Atlanticului nu este cea mai bună zonă pentru a acoperi țările Europei de amenințările cu rachete în regiune, de care SUA și NATO leagă apărarea antirachetă”, a afirmat diplomatul rus. Potrivit acestuia, în imediata apropiere de zona unde s-au desfășurat exercițiile sunt obiective de importanță critică pentru Rusia din punctul de vedere al descurajării nucleare și al menținerii unei stabilități strategice în genere.

Armata SUA și opt state aliate au efectuat, marți, primul test al programului american antirachetă în Europa: o rachetă balistică lansată în largul coastei Scoției a fost doborâtă cu succes de un interceptor SM-3 lansat de pe „USS Ross“ (DDG 71) în nordul Oceanului Atlantic, de pe un poligon din afara SUA, într-o demonstrație reușită a capacităților antirachetă în Europa. La exercițiu au participat nave din SUA, Australia, Canada, Franța, Germania, Italia, Olanda, Norvegia, Spania și Marea Britanie, testul intervenind în contextul în care Rusia și-a intensificat utilizarea de rachete de croazieră împotriva grupării jihadiste Statul Islamic în Siria, după cum a anunțat Reuters.

În octombrie 2012, Spania a permis SUA să trimită, la baza maritimă din Rota, patru distrugătoare, dotate cu sisteme Aegis, destinate interceptării rachetelor cu rază scurtă și medie de acțiune. La baza din Rota staționează în prezent „USS Porter“, „USS Donald Cook“, „USS Ross“ și „USS Carney“.

Citește și:

Vizită-surpriză a președintelui sirian la Kremlin

Primul test al sistemului european antirachetă

În Siria, cel puţin trei militari ruşi au murit în confruntări cu insurgenţii

Rusia ar putea lansa rachete asupra SI în Siria de pe navele sale din Mediterana

Peste 250.000 de morți în conflictul civil din Siria

A început bătălia pentru Alep

Taguri articol


12