Premii pentru „Fascinaţia mării”

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Premii pentru „Fascinaţia mării”

Cultură 07 Octombrie 2013 / 00:00 1727 accesări

Sala de concerte a Cercului Militar Constanţa s-a dovedit a fi neîncăpătoare, sâmbătă seară, pentru cei care nu au dorit să lipsească de la gala de premiere a Concursului Naţional de Creaţie Literară „Fascinaţia mării”. Concurenţii şi apropiaţii lor, membrii juriului şi ai cenaclului „Mihail Sadoveanu”, au petrecut aproape două ore în compania poeziei - cele mai bune creaţii în versuri au fost recitate -, dar şi a muzicii, oferită de pianista Nejla Ionescu şi de folkistul Liviu Băiţel. La acestea s-a adăugat regalul umoristic oferit de „amiralul umorului românesc”, Ananie Gagniuc, preşedinte de onoare al Clubului Umoriştilor Constănţeni. Maestru de ceremonii a fost preşedintele Cenaclului „Mihail Sadoveanu”, Aurel Lăzăroiu, care, alături de cele două „ajutoare” ale sale, Anisia Popa şi Ligia Stemate, au dat citire creaţiilor câştigătoare.

Juriul, format din nume reprezentative ale literaturii de la malul mării, a avut o misiune dificilă, având în vedere numărul mare al creaţiilor înscrise în concurs, la cele cinci secţiuni.

LICĂ PAVEL, CEL MAI CREATIV CONCURENT Trofeul primei ediţii a Concursului „Fascinaţia mării” a ajuns la cel care a obţinut punctajul cel mai mare la fiecare din cele cinci secţiuni: Poezie umoristică / fabulă, Epigramă, Poezie, Haiku şi Proză scurtă / umoristică. Astfel, în urma deliberării juriului, Trofeul „Fascinaţia mării” i-a fost acordat colonelului Lică Pavel, originar din Teleorman, dar ataşat de spaţiul de la malul mării.

La celelalte cinci secţiuni ale concursului, pe prima treaptă a „podiumului” laureaţilor „au urcat”: buzoianul Florin Rotaru - Poezie umoristică / fabulă, clujeanul Petru Ioan Gârda - Epigramă, constănţeanca Daniela Varvara - Haiku, bucureşteanca Violeta Cuţurescu-Urdă - Proză scurtă / umoristică şi Lucica Sava din Râmnicu Vâlcea - Poezie. Au fost acordate premiile II, III, menţiuni, dar şi premii speciale, oferite de organizatori.

„După concursul „Neliniştea mării” din 2012, care a fost o ediţie-pilot, anul acesta am organizat prima ediţie a Concursului „Fascinaţia mării”. Suntem foarte mulţumiţi de această ediţie, chiar dacă a fost greu. Anul viitor, ne gândim să facem o singură secţiune”, a spus şeful Cercului Militar Constanţa, maistru militar principal Liviu Tănase.

Prima ediţie a Concursului Naţional de Creaţie Literară „Fascinaţia mării”, cu tema „Marea şi oamenii ei”, a fost organizată de Cercul Militar Constanţa, cu sprijinul Statului Major al Forţelor Navale.

Taguri articol


12