35 de oameni au protestat joi dimineață în fața Palatului de Justiție din Constanța. Manifestația a fost condusă de avocatul Vasile Dumitru, membru al Baroului București. Oamenii au afișat mai multe pancarte pe care se putea citi „A venit scadența hoților'', „Stop abuzurilor și corupției'', „Asanarea justiției, răspunderea magistraților" sau „Secția de combatere a corupției din rândul magistraților''. Concret, cei care au participat la acest miting sunt oameni care provin din toate colțurile județului Constanța. Aceștia susțin că au fost victimele unor decizii eronate ori răuvoitoare ale magistraților. Liderul protestatarilor, Vasile Dumitru, spune că mulți dintre cei prezenți la miting sunt clienți pe care el i-a reprezentat în instanță.
„Aici se află clienții mei, victimele actelor de justiție. Avem probe, cu toții sunt nemulțumiți de modul în care au fost judecate dosarele lor. Adunarea noastră publică a adus laolaltă oameni din Năvodari, Eforie Nord, Agigea, dar și din județul Tulcea", a declarat avocatul. „Eu locuiesc în Eforie Nord. Din 2006 tot îmi pierd timpul prin instanțe. De atunci mă judec cu Primăria Eforie pentru un teren de acces. Mai exact, ca să înțelegeți, eu am o casă și în fața ei este un teren, o fâșie, o suprafață mică pe care eu trebuie să merg ca să intru la mine în casă. Am cerut dreptul de la Primărie ca să mă pot folosi de acest teren de acces, pentru că nu pot altfel decât să iau avionul și să zbor ca să intru în casă. Dar Primăria nu mi l-a dat în folosință. Este imposibil ca de ani întregi să nu se facă dreptate în acest caz, să nu se dea o decizie într-un fel sau altul", a declarat Ștefan Condei, unul dintre cei 35 de protestatari.
Timp de două ore, oamenii au scandat neîncetat și i-au întâmpinat cu lozinci pe judecătorii și avocații care intrau în Palatul de Justiție. Protestatarii au cerut aviz de la Primăria Constanța pentru a picheta și sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) - Serviciul Teritorial Constanța, dar și Parchetul Curții de Apel Constanța. Însă, în cele din urmă, au primit doar dreptul de a manifesta în fața Tribunalului. Oamenii nu s-au lăsat bătuți. Câțiva dintre ei au mers să depună petiții la sediul DNA și la Parchetul Curții de Apel.
Citește și:
Protest al unei case de amanet în faţa Parchetului! Acuzaţii la adresa Poliţiei!