Refugiaţii minori din Germania ar putea fi ajutaţi de familii-gazdă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Nemții întorc și obrazul celălalt

Refugiaţii minori din Germania ar putea fi ajutaţi de familii-gazdă

Externe 20 Ianuarie 2016 / 16:12 595 accesări

După agresiunile sexuale și violurile reclamate în diferite orașe din Germania, în noaptea dintre ani, oficialii germani țin cu orice preț să întoarcă și obrazul celălalt, după binecunoscuta morală creștină, chiar dacă în 2010, la nivelul întregii populații, doar 27% dintre nemți erau declarați creștini. Restul, Dumnezeu știe! Ministrul german al Familiei, Manuela Schwesig, a prezentat un nou proiect care vine în sprijinul refugiaţilor minori, în contextul în care Guvernul investeşte 10 milioane de euro pentru a contribui la integrarea lor în societate, relatează Deutsche Welle. Iniţiativa lui Schwesig, numită ”Menschen stärken Menschen” (Oamenii le dau putere oamenilor) susţine proiecte care vor implica preluarea refugiaţilor minori de familii-gazdă.

Manuela Schwesig a declarat la Berlin că integrarea refugiaţilor este o sarcină importantă şi ar fi mai uşor pentru imigranţi să se adapteze la cultura germană dacă ar fi ajutaţi de cineva cunoscut. Aceasta a mai spus că numeroase persoane s-au arătat dispuse să fie voluntare în asemenea programe.

Propunerea ministerului ar ajuta la mobilizarea a aproximativ 25.000 de organizatori şi ar presupune ca localnicii voluntari să îi ajute pe imigranţi cu înregistrarea, închirierea unui apartament sau învăţarea limbii germane. Organizaţiile caritabile, fundaţiiile, grupurile de musulmani şi cele de refugiaţi ar putea contribui la proiect, a precizat Schwesig. Aceasta a spus că oamenii au o atitudine spontană în a-i ajuta pe refugiaţi, însă noul proiect ar face ca acest ajutor să fie transformat într-un angajament pe termen lung. Aproximativ 59.000 de imigranţi sub 18 ani au ajuns în Germania anul trecut, potrivit ministrului.

Între timp, poliția germană investighează circa 1.000 de plângeri în urma atacurilor comise în noaptea de Anul Nou asupra unor femei, în landul Renania de Nord-Westfalia, potrivit unui raport al Ministerului de Interne german, transmite DPA. Atacurile ce fac obiectul anchetei s-au produs în patru orașe: Koln, Dusseldorf, Dortmund și Bielefeld. Numărul victimelor înregistrate în agresiunile din landul Renania de Nord-Westfalia este de 1.216. Până în prezent, poliția a identificat 52 de suspecți, majoritatea de origine străină. Atacuri similare, dar de amplitudine mai mică au avut loc în noaptea de 31 decembrie și în Hamburg și Stuttgart, dar și în Suedia, Elveția și Finlanda. Agresiunile din noaptea de Anul Nou din Germania au relansat dezbaterea internă despre politica Berlinului în domeniul imigrației. În fața presiunilor crescânde atât din partea opoziției, cât și a Uniunii Creștin-Sociale (CSU), aliatul bavarez al Uniunii Creștin-Democrate (CDU), cancelarul Angela Merkel a adoptat un ton mai dur, susținând că solicitanții de azil condamnați de justiție, chiar și cu suspendare, ar trebui expulzați din Germania.

Spre deosebire de Germania, Suedia adoptă altă politică în privința minorilor, încheind un acord cu Marocul pentru repatrierea minorilor neînsoţiţi ajunşi pe teritoriul suedez, dat fiind că mulţi nu se califică pentru obţinerea azilului şi devin oameni ai străzii. Potrivit autorităţilor suedeze, sute de adolescenţi marocani fără adăpost sunt pe străzile din Stockholm şi din alte oraşe, de multe ori devenind membri ai grupurilor infracţionale. Conform acordului, o comisie formată din oficiali marocani şi suedezi se va ocupa de identificarea tinerilor şi de repatrierea acestora. Anunţul privind acordul intervine la patru zile după ce Guvernul Suediei a decis să nu recunoască independenţa regiunii separatiste marocane Sahara Occidentală.

Nici Norvegia nu pare să aibă rezultate mulțumitoare în privința gestionării crizei refugiaților. Aproximativ 40 de imigranţi extracomunitari au fugit dintr-un centru pentru solicitanţi de azil din Norvegia, de teamă că ar putea fi deportaţi în Rusia, informează ediţia norvegiană a publicaţiei ”The Local”. Imigranţii au fugit dintr-un centru pentru solicitanţi de azil situat în Vadso. Este vorba de imigranţi sirieni şi afgani. ”Au fugit pentru că au auzit că poliţia va veni la centru şi se temeau. Noi nu am dormit bine în aceste luni pentru că ne temem că poliţia va veni în orice moment să ne ia”, a declarat un solicitant de azil. Zilele trecute, zeci de imigranţi ale căror solicitări au fost respinse au fost expulzaţi în Rusia.

Citește și:

Un parlamentar turc avertizează că UE riscă un val de refugiați kurzi

Primii refugiați sirieni au fost primiți în Islanda

”Dacă UE nu stăpânește criza migrației în cel mult două luni, spațiul Schengen se va prăbuși”

Manifestaţie violentă împotriva refugiaţilor, în Olanda

Germania a făcut prima arestare pentru agresiunea sexuală de la Koln, de Revelion

Zeci de imigranţi în greva foamei, în Norvegia

Taguri articol


12