Dobrogea eternă, profundă și pitorească a fost „zugrăvită” în culori calde de către membrele atelierului de arte vizuale „Comandor Val Donici”. Peisaje de o frumusețe tulburătoare redând bogăția cromatică a fiecărui anotimp, bărci de pescari trase la țărm, minarete profilându-și siluetele pe cerul Dobrogei, chipuri de turci sunt reunite în expoziția de pictură și grafică „Repere dobrogene”, deschisă, în weekend, la Muzeul Marinei Române. Nu lipsesc de pe simeze nici simbolurile Dobrogei: Podul „Carol I” de la Cernavodă, statuia lui Ovidius, Farul Genovez, Cazinoul Constanța. Au redat frumusețea Dobrogei: Anca Donici, Nermin Hogea Susam, Jeni Mazilu, Ina Ioana Iordan, Maria Monica Goșoiu și Elena Dordea Stănescu, cărora li s-au alăturat două invitate speciale: Pouneh Behbahani Bozcalișkan și Alexandrina Macarov.
Expoziția, organizată de MMR în colaborare cu Liga Navală Română, filiala Constanța, a fost deschisă în preambulul Zilei Dobrogei, marcată pe 14 noiembrie, ca sărbătoare națională.
La Constanța, manifestările dedicate revenirii Dobrogei la patria-mamă sunt programate între 9 și 20 noiembrie, perioadă în care se vor desfășura simpozioane, vernisaje și expoziții de carte, pictură și fotografie.
Expoziția „Repere dobrogene” va putea fi admirată la Muzeul Marinei Române până pe 7 decembrie.
Citește și:
„Reperele dobrogene” prind formă și culoare
Ziua Dobrogei, celebrată pentru prima dată ca sărbătoare națională