Rețetă aromată de toamnă. Dovleac umplut cu carne tocată!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Rețetă aromată de toamnă. Dovleac umplut cu carne tocată!

Culinar 12 Octombrie 2015 / 17:22 9567 accesări

A venit toamna, a sosit și vremea dovlecilor. Vă propunem o rețetă de dovleac dulce umplut cu carne tocată la cuptor, pentru prepararea căruia aveți nevoie de un dovleac de dimensiune medie, 400 de grame de carne tocată, o cană de orez, două felii de pâine toast, 100 ml vin alb sec, 3 cepe verzi, 100 gr cașcaval ras, 2 linguri ulei, 2 fire țelină, 2 căței de usturoi, 3 cm ghimbir, o legătură pătrunjel, 2 ouă, sare și piper. Pentru a prepara aromatul dovleac la cuptor, se taie capacul de la dovleac, iar apoi interiorul se golește de semințe. Separat se fierbe orezul, conform indicațiilor de pe ambalaj. Se taie în cuburi pâinea toast și se înmoaie în vin. Se curăță ceapa, țelina și usturoiul și se taie în felii. Se decojește ghimbirul și se toacă împreună cu pătrunjelul. Se bat ouăle cu un praf de sare. Într-o tigaie, se toarnă uleiul și se amestecă timp de 5 - 10 minute legumele cu carnea tocată și cașcavalul. Se adaugă orezul fiert, pâinea stoarsă, sarea și piperul. Dovleacul golit se umple cu compoziția pregătită și se așază apoi capacul dovleacului deasupra. Se dă la cuptor și se toarnă deasupra puțină apă. Se încinge cuptorul la 180 de grade Celsius și se coace aproximativ 45 de minute.

Citește și:

O afacere excelentă, made in Constanţa, pe internet!

Gustă aroma toamnei pregătind mâncărica de gutui cu pui!

Tarta cu prune pe care nu vei regreta că ai încercat-o!



12