Ceaiurile, ciocolata caldă și vinul fiert sunt băuturile perfecte în aceste zile friguroase când tot ce ne dorim este să stăm la căldură și să ne relaxăm. Vă prezentăm o rețetă de ciocolată caldă cremoasă italiană, care vă va face mai frumoase după-amiezile și de care vă veți îndrăgosti de la prima degustare. Pentru a pregăti 2 porții din această băutură delicioasă, aveți nevoie de 200 ml de frișcă lichidă, 150 ml de lapte, o lingură și jumătate de amidon, 4 linguri de zahăr și 85 de grame de ciocolată amăruie tocată mărunt. Amestecați într-un mic bol 3 linguri de frișcă lichidă cu amidonul, până se omogenizează, iar separat, puneți pe foc frișca lichidă și laptele. Când începe să facă bule pe margini, se adaugă zahărul și se amestecă totul cu un tel. Se pune apoi amestecul de amidon și frișcă, se bate cu telul și se lasă pe foc încă un minut. Se ia de pe foc și se pune ciocolata tocată, apoi se amestecă. Totul se toarnă în căni și se consumă caldă.