Reuşite „de aur” pentru cartofilii constănţeni

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Expoziţia „Carto Constanţa 2011”, un succes

Reuşite „de aur” pentru cartofilii constănţeni

Cultură 16 August 2011 / 00:00 938 accesări

Asociaţia Filateliştilor „Tomis” (AFT) şi Carto-Clubul Român (CCR) filiala Constanţa îi invită pe toţi cei care doresc să evadeze din cotidian şi să călătorească în trecut să viziteze expoziţia cu un fermecător parfum de epocă: „Carto Constanţa 2011”. Prima expoziţie naţională cu caracter competiţional de la malul Mării Negre poate fi vizitată, în această săptămână, la Muzeul de Artă, prilej pentru public să descopere mirajul unei lumi demult apuse, dar care zâmbeşte veacurilor şi generaţiilor viitoare din cărţile poştale, îngălbenite de vreme.

Ei vor descoperi „Poveştile Constanţei”, „Piaţa de odinioară”, „Litoralul Cadrilaterului de la Capul Caliacra la Ecrene (1913-1940)”, dar şi „Femeile celebre de-a lungul istoriei” sau „Liberali şi conservatorii din România modernă” şi multe alte „poveşti” ilustrate din Medgidia, Piatra Neamţ, Braşov, Galaţi, Brăila, dar şi din Sulmona, oraşul natal al poetului latin exilat la Tomis, Ovidius. Majoritatea exponatelor propuse spre admiraţia publicului, cu o valoare extraordinară, au fost premiate, fiind acordate şase medalii de Aur, 12 de Vermeil mare, 11 de Vermeil, şase medalii de argint şi şase de bronz.

ŞASE MEDALII DE AUR AU RĂMAS LA CONSTANŢA. La Clasa cartofilie tematică, aurul le-a revenit constănţenilor: Gabriel Octavian-Nicolae, pentru exponatul „Trăiască berea” şi Oana Cornescu care a încântat juriul cu „Piaţa de odinioară”. Cartofilii de la malul mării Gheorghe Stănescu - „Viaţa la ţară” şi Radu Cornescu - „Vilegiatura la începuturi” au primit Vermeil mare.

Ei s-au remarcat şi la Clasa cartofilie topografică, unde preşedintele ATP şi vicepreşedintele CCR, filiala Constanţa, Gabriel-Octavian Nicolae şi Gheorghe Stănescu au primit medalia de aur, pentru exponatele „Poveştile Constanţei”, respectiv „Constanţa în imagini atipice”, iar Daniel Codreanu a fost distins cu Vermeil mare. Mihnea-Vlad Zigarov, Oana Cornescu, Radu Cornescu şi Victor Codreanu au primit Vermeil, la aceeaşi secţiune. Gabriel Nicolae a fost distins cu aur şi la Clasa „Un Panou”, pentru „Un eveniment istoric - vizita Ţarului Nicolae al II-lea la Constanţa - 1/14 iunie 1941”, dar a primit şi premiul special al Asociaţiei Ad Patres, acordat de Ioana şi Titus Lipovan, pentru întreaga sa activitate în cartofilie.

CLASA LITERATURĂ La clasa competiţională Literatură s-au remarcat constănţeanul Valeriu Avramescu, cu albumele „Brăila modernă” şi „Amintiri din cel mai frumos port de la Dunăre”, bucureşteanul Corneliu Beda cu „Teleormanul în imagini” şi „Leonard Salmen, ilustrator al operei poetice a lui Eminescu” şi Sergiu Găbureac, pentru „Paşi prin Piatra Neamţ”. La Clasa Cartofilie, juriul, prezidat de comandor ing. (r) Valeriu Avramescu, a fost format din Şerban Drăguşanu - Bucureşti, Ioan Catană - Bacău, Viorel Nicolau - Piatra Neamţ şi Doru Parfenie - Bucureşti, secretar fiind constănţeanul Bogdan Mihai. La clasa Literatură comisia a fost alcătuită din constănţencele Anaid Tavitian şi Ioana Lipovan, cărora li s-a alăturat timişoreanul Cornel Hamat. Comisarul general al competiţiei a fost Francisc Ambruş din Bucureşti. Din consiliul de onoare al evenimentului a făcut parte şi viceprimarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, care a fost distins de organizatori.

Taguri articol


12