Ruinele unor orașe antice, în adâncurile Mării Negre?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
”În adâncuri se află o întreagă rețea de legătură, perfect conturată” ”La mijloc este mâna omului”

Ruinele unor orașe antice, în adâncurile Mării Negre?

Eveniment 30 Ianuarie 2015 / 00:00 9910 accesări

Un bărbat din Medgidia susține că a descoperit ruinele a cinci orașe antice, dar și o rețea de canale perfect conturate, tocmai în străfundurile Mării Negre. Totul a început în urmă cu trei ani, când Sorin Ștefan Prică, de profesie inginer naval, pasionat de civilizațiile antice și de enigmele Terrei, a reușit să vizualizeze adâncurile mării, printr-o metodă simplă și la îndemâna oricui. Mai exact, el a început să exploreze pământul folosind fotografii din satelit, cu ajutorul aplicației Google Earth. Iar ceea ce a văzut în adâncuri l-a impresionat atât de tare încât bărbatul bagă mâna în foc că este vorba de mai multe orașe construite de o civilizație avansată și dispărute cu mii de ani în urmă. ”Cred că sunt în total cinci orașe pe fundul Mării Negre. Două pe platoul românesc, care sunt acoperite de nisip și nu se disting foarte clar - unul la Insula Șerpilor și altul între două râuri care se unesc spre continuarea Dunării. Cel mai interesant este un oraș care are o formă perfect pătrată, cu laturi de câte 10 kilometri, care s-a conservat mai bine decât oricare altul descoperit până acum și care este dovada că la mijloc se află mâna omului”, a explicat Sorin Prică. Construcția, ce pare a fi un oraș scufundat, se află în dreptul litoralului bulgăresc, la o adâncime de aproximativ 1.300 de metri, iar inginerul naval crede că ar data de mai bine de opt mii de ani. Dacă orașele despre care Sorin Prică este convins că se află în apropierea coastelor României nu se pot vedea din cauza stratului dens de nisip, nu la fel putem spune despre rețeaua de canale care împânzește Marea Neagră și care este perfect vizibilă. Unul din ele are chiar o lungime de peste 150 de kilometri, după spusele inginerului naval din Medgidia. ”Dunărea se varsă pe fundul Mării Negre, iar acolo se poate vedea punctul unde se termină cursul ei natural. Se mai vede o cascadă, apoi e preluată de un canal foarte lung, care pleacă din nordul Mării Negre până în sud, iar începând de acolo apare o ramificație din vestul mării, până spre est, spre Georgia. Este vorba de rețele de legătură, canale între orașe, poduri, diguri, fel de fel de construcții, dar și râuri făcute de om. Totodată, în nordul Turciei apare o construcție pe un munte”, a mai spus inginerul naval.

            DESCOPERIRE REMARCABILĂ Descoperirea este remarcabilă, cred oamenii de știință, care spun că asemenea construcții nu puteau fi făcute decât de mâna omului. ”Tot ce pot spune este că descoperirea este cu totul extraordinară. Se văd drumuri, canale, construcții în formă pătrată și hexagonală, iar în zona litoralului românesc apar niște urme. Asemenea linii nu pot fi făcute decât de o ființă inteligentă și cu siguranță este vorba de intervenție umană. Însă nu sunt suficiente date, este nevoie de cercetări, ne trebuie mult mai multe elemente să tragem o concluzie”, a declarat prof. Sorin Maxim Ursu, fost angajat al Muzeului Marinei Române din Constanța, specializat pe restaurare - conservare și cercetare ştiințifică, ajuns acum la pensie.

            ENIGMELE DIN MAREA NEAGRĂ De-a lungul anilor au mai existat teorii despre ruine ale unor cetăți și orașe antice aflate pe fundul Mării Negre. Una din a­ces­te teorii susţine că Atlantida s-ar fi scufundat în marea cunos­cu­tă de egip­teni sub nu­mele de Siriath, care ar co­res­pun­de cu Marea Nea­gră. În zona un­de este lo­ca­lizată Insu­la Şerpilor, arhe­ologi ruşi au desco­perit ruine subacvatice, pe ca­re le atri­bu­ie atlanţilor. Ei sus­ţin că Insu­la Şerpilor este ulti­ma rămă­şi­ţă a Atlan­ti­dei şi că, în trecutul în­de­păr­tat, locui­to­rii insu­lei erau vă­zuţi ca fiind des­cendenţii atlan­ţi­lor. În plus, unele studii istorice menţionează că, în perioada de decădere, atlanţii practicau ritualuri de sacrificiu uman, practicate mai târziu şi de geto-daci. Se spune că Atlantida s-a scufundat în ocean și nu a fost descoperită nici până în ziua de astăzi. Diverși cercetători au încercat, de-a lungul timpului, să elucideze acest mister.



12