Ceea ce trebuia să fie o simplă dezbatere între reprezentanții municipalității și agenții economici din Mamaia și Satul de Vacanță, pentru definitivarea regulamentului de desfășurare a activităților comerciale, s-a transformat într-un circ nedemn de statutul participanților. Locul discuțiilor a fost luat de dispute între hotelieri și patronii de magazine alimentare.
DE LA DISCUȚII LA DISPUTE Propunerile administratorilor de unități de cazare de a concentra buticurile numai în anumite zone ale stațiunii și de a interzice amplasarea lor în apropierea hotelurilor și restaurantelor au stârnit indignarea patronilor de alimentare. Hotelierii au argumentat că turiștii au tendința să cumpere mâncare din buticuri, pe care o consumă în camere, făcând mizerie. O altă nemulțumire a hotelierilor este legată de faptul că, dacă oaspeții au posibilitatea să consume alimente cumpărate din magazine, evită să mănânce la restaurante, ceea ce poate genera scăderea numărului de clienți în unitățile de alimentație publică. Pe de altă parte, patronii de magazine alimentare spun că se simt discriminați față de cei care vând produse non-alimentare. Totodată, ei consideră că li se pune în pericol activitatea, dacă amplasarea unităților lor este condiționată.
HOTELIERII AU PĂRĂSIT DEZBATEREA Această temă a fost abordată și în alte dezbateri, dar de această dată lucrurile au scăpat de sub control. Așa se face că, la un moment dat, președintele Asociației Patronale Mamaia, Nicolae Bucovală, care este și patron de hotel, a spus că, în ritmul în care au loc discuțiile, nu se va ajunge niciodată la un consens, așa că preferă să plece de la dezbatere, promițând că se va supune regulamentului, în orice formă ar fi el. În scurt timp, toți patronii și administratorii unităților de cazare au părăsit sala în care avea loc întâlnirea. Viceprimarii Costin Răsăuțeanu și Mircea Dobre s-au arătat dezamăgiți de atitudinea hotelierilor și au luat în calcul organizarea unei noi dezbateri. Nu se știe, însă, când va putea avea loc.