Dosarul „CMZ”, în care președintele Consiliului Județean Constanța (CJC), Nicușor Constantinescu, este acuzat de subfinanțarea Centrului Militar Zonal (CMZ) Constanța, se apropie de încheiere. Miercuri, la Tribunalul Constanța, au loc ultimele dezbateri. Atât avocații, cât și procurorii vor prezenta, în fața instanței, concluziile la care au ajuns în urma prezentării probelor și a audierii martorilor.
ACUZAȚII Amintim că, în dosarul „CMZ”, Nicușor Constantinescu a fost trimis în judecată, anul trecut, sub acuzația de abuz în serviciu, pentru că nu ar fi asigurat finanțarea Centrului. Mai exact, lui Constantinescu i se impută faptul că nu a plătit facturi de utilități, în valoare totală de 3.000 de lei. Procurorii spun că președintele CJC ar fi încercat, în realitate, să evacueze abuziv întreaga instituție din sediul pe care îl ocupă în prezent. Președintele CJC a explicat, de mai multe ori, că acuzațiile sunt nefondate, în condițiile în care toate facturile au fost plătite. În plus, Constantinescu a dovedit în fața instanței că intenția lui a fost de a muta o parte din arhivele județului și ale regiunii într-un spațiu nefolosit al clădirii în care funcționează CMZ, dar care este proprietatea CJC. Mutarea arhivelor era necesară, în condițiile în care o bună parte dintre documentele județului, vechi din 1878, stau în condiții deosebit de proaste.
MARTORI-CHEIE NEAUDIAȚI În dosar au fost audiați mai mulți martori, printre care se numără vicepreședinții CJC, Cristinel Dragomir și Cristian Darie, precum și actualul șef al CMZ Constanța, Andrei Murineanu. Pe de altă parte, cererea lui Constantinescu de audiere a doi martori-cheie în dosar: directorul Serviciului Județean al Arhivelor Naționale Constanța, Virgil Coman, și fostul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea”, Viorel Costache, a fost refuzată de instanță. După dezbaterile de miercuri, este foarte posibil ca magistrații să dea o sentință care, însă, nu va fi definitivă.
Citește și: