Este sezonul prunelor și ar fi păcat să nu vă bucurați de aroma lor, în această perioadă, în cât mai multe rețete în care binecunoscutele fructe să fie vedetele! Vă propunem astăzi o tartă cu prune foarte gustoasă și aspectuoasă. Astfel, potrivit site-ului http://www.edithskitchen.ro/, pentru aluatul tartei sunt necesare 350 de grame de făină, 150 de grame de unt, 80 de grame de zahăr, un ou, puțină sare și 5 linguri de apă rece care se amestecă în robotul de bucătărie până se obține un aluat compact. Aluatul se bagă 30 de minute în frigider, apoi se întinde o foaie subțire care se așază în tava pentru tarte. Din întregul aluat se păstrează puțin pentru a realiza apoi grilajul care acoperă tarta. Blatul tartei se coace 15 minute în cuptor, apoi se adaugă 2 linguri de griș care au rolul de a absorbi din zeama prunelor. Peste aluatul astfel pregătit se adaugă umplutura de prune. Pentru aceasta aveți nevoie de 600 - 700 de grame de prune, 2 - 3 linguri de zahăr, 2 linguri de amidon, 2 linguri de griș. Prunele se taie în felii, peste ele se adaugă zahărul și se pun pe foc timp de 15 minute. Amidonul se amestecă apoi cu câteva linguri din zeama prunelor, apoi se adaugă peste fructe și se mai lasă la fiert aproximativ 5 minute. Compoziția se toarnă peste aluatul precopt, se așază grilajul de aluat deasupra, care se unge cu ou bătut și se coace în cuptorul bine încins timp de 20 de minute. Ca să nu se întărească, tarta trebuie acoperită după ce este scoasă din cuptor și se poate servi atât caldă, cât și rece, după ce a stat câteva ore acoperită.