Un constănțean, „sosia” lui Walter White din „Breaking Bad”

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
La convenția Nijikon

Un constănțean, „sosia” lui Walter White din „Breaking Bad”

Monden 22 Octombrie 2014 / 00:00 1549 accesări

Ștefan Cojocaru, un tânăr năvodărean pasionat de jocurile video, și-a adăugat în palmares un nou premiu, interpretându-l pe personajul principal din celebrul serial de televiziune „Breaking Bad”, de Vince Gilligan, câștigător a cinci premii Emmy. Ștefan a intrat perfect în... combinezonul lui Walter White, un chimist genial, care lucrează ca profesor de chimie, dar al cărui parcurs cunoaște o turnură spectaculoasă, devenind, cu timpul, cel mai căutat producător de metamfetamină. Pentru prestația sa, care l-a transformat în sosia mai tânără a actorului Bryan Lee Cranston, Ștefan Cojocaru a obținut Premiul I la Nijikon, una dintre cele mai mari convenţii de geeks din România, care s-a desfășurat, în weekend, în București.

PE URMELE LUI HEISENBERG Tânărul... actor a ales să-l interpreteze pe Walter White fiind fascinat de transformarea sa uimitoare dintr-un onest profesor de liceu - bolnav de cancer, însurat, cu un copil adolescent în cârje și cu un altul pe cale de a se naște, cu un job după program, la o spălătorie deținută de un român, Bogdan - într-unul dintre cei mai temuți producători de droguri, Heisenberg.

„Pe parcursul celor cinci sezoane ale serialului putem observa evoluţia personajului de la un simplu profesor de chimie la un producător de metamfetamină, afundându-se din ce în ce mai mult în lumea criminală, decăzând, pierzându-şi treptat din moralitate. Această tranziţie m-a fascinat şi m-a impulsionat să fac o scurtă scenetă bazată pe această evoluţie, rezultând un soi de costum Matryoshka în sceneta susţinută de mine”, a precizat Ștefan Cojocaru.

ÎN CĂUTARE DE... COMORI, PRIN MAGAZINE „Pentru realizarea unui costum fidel, am fost nevoit să explorez diverse posibilităţi, magazine mari şi mici, online, strângând componentele necesare. A fost mai mult o căutare de comori. Preţurile pot să varieze, cosplay-ul nu a fost niciodată un hobby ieftin, mai ales pentru costumele complexe, dar dacă ştii unde să cauţi, dacă apelezi la ajutorul oamenilor pentru indicaţii sau materiale, ai fi surprins cât de bine şi economic poţi realiza un costum decent”, a mai spus Cojocaru, care a impresionat prin interpretarea faimosului personaj.

PERIPEȚII CU... BOCANCI La fel de importantă ca și competiția a fost și atmosfera de la Nijikon, contactul cu ceilalți participanți. „Feedback-ul tuturor, al participanţilor, al juriului şi al spectatorilor, a fost extrem de util şi cu adevărat pozitiv, acesta fiind combustibilul meu, pot spune. Mi-am făcut noi prieteni, mi-am revăzut vechi prieteni şi am cunoscut mulţi oameni interesanţi”, a spus Ștefan.

Din programul „convenției” nu au lipsit peripețiile, însoțite de lecții de viață. „Am învăţat, însă, că trebuie să fiu mereu pregătit pentru neaşteptat, hazardurile există şi se pot întâmpla, de multe ori anumite greşeli sau accidente se pot dovedi utile, dar în alte cazuri (pierderea, degradarea sau stricarea elementelor din costum) pot duce la neplăceri, drept urmare este bine să fim prevăzători. În cazul meu, mi-am luat o singură pereche de bocanci, ale căror tălpi s-au dezlipit, lucru care m-a incomodat şi, dacă s-ar fi întâmplat pe scenă, se putea ajunge la accidentarea mea, așa cum a fost cazul unui băiat care purta o mască pe scenă, avea vizibilitatea redusă, a căzut de pe scenă, nu a păţit nimic grav, dar orice era posibil”, a subliniat Ștefan.

„Am făcut poze cu zeci de oameni, m-am simțit în largul meu și simt că am crescut, în sensul că, pentru o activitate care ar părea copilăroasă, am cunoscut foarte mulți oameni interesanţi şi le-am văzut munca, am avut şansa să învăţ din propriile greşeli, iar eforturile mele au fost răsplătite, în final. Pe scurt, simt că m-am maturizat, am mai asimilat o experienţă şi mă motivează să continui”, a mai spus tânărul.

ÎNTRE DOUĂ FACULTĂȚI ȘI JOCURI Absolvent al Colegiului Național „Mircea cel Bătrân”, Ștefan Cojocaru este student în anul al III-lea la Universitatea „Ovidius”, Facultatea de Matematică și Informatică. Anul acesta se pregătește de licență și în paralel urmează cursurile Universității Maritime Constanța - specializarea Tehnologii și Comunicații, pe care le va termina în 2015. „Este destul de dificil cu două facultăți, să-mi împart timpul între școală, muncă (ocazional) și hobby-uri (jocuri, cosplay etc.), însă un balans echilibrat între toate acestea îmi asigură bunăstare spirituală, adică mă face fericit”, a conchis Ștefan. El mai are în palmares premii importante pentru interpretare: Premiul I la East European Comic Co (EECC) din primăvara lui 2013, pentru rolul Gordon Freeman din jocul „Half Life”, și o mențiune la ediția a II-a a EECC, pentru Vaas Montenegro din jocul „Far Cry 3”.



12