Ungaria a preluat de la Austria cazul celor 71 de imigranţi decedaţi într-un camion

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ungaria a preluat de la Austria cazul celor 71 de imigranţi decedaţi într-un camion

Externe 04 Noiembrie 2015 / 16:50 526 accesări

Autorităţile ungare au decis, miercuri, să preia cazul celor 71 de imigranţi găsiţi decedaţi într-un camion staţionat pe o autostradă din Austria, în luna august, la solicitarea procurorilor austrieci. Parchetul Central din Ungaria a anunţat că se va ocupa de procedurile penale în cazul celor cinci inculpaţi în legătură cu decesul celor 71 de imigranţi, descoperiţi asfixiaţi, în mare parte, într-un camion staţionat pe o autostradă din Austria, în luna august. În urmă cu două săptămâni, procurorii ungari au primit o solicitare din partea autorităţilor austriece de a prelua acest caz, motivând că doresc să-l transfere pentru că patru cetăţeni bulgari şi un altul afgan se află deja în custodia autorităţilor ungare, fiind suspecţi în acest caz. Imigranţii încercau să pătrundă ilegal din Ungaria în Austria. Printre cele 71 de victime se aflau cetăţeni sirieni, kurzi, irakieni şi afgani.

În timp ce peste 3.000 de persoane au murit înecate în cursul acestui an, în încercarea de a traversa Mediterana pentru a ajunge în Europa, cazul a atras atenţia asupra pericolelor cu care se confruntă imigranţii în drumul lor pe continentul european, spre ţări precum Germania. Până în prezent, autorităţile ungare investigaseră doar acuzaţia de trafic de persoane, însă acuzaţiile de crimă vor fi adăugate acum, odată cu acceptarea procurorilor ungari de a prelua cazul. Ungaria a fost, timp de luni întregi, printre principalele ţări de tranzit pentru imigranţi, fiind înregistraţi peste 400.000 care au pătruns pe teritoriul ungar în cursul anului. Ungaria şi-a închis graniţa cu Croaţia în luna octombrie, după ce o închisese anterior pe cea cu Serbia, pentru a împiedica fluxul de imigranţi să mai pătrundă în ţară.

Aproximativ 800.000 de intrări ilegale în UE au fost numărate de la începutul anului, a declarat Fabrice Leggeri, directorul agenţiei europene pentru supravegherea frontierelor externe Frontex, pentru ediţia de miercuri a cotidianului german ”Bild”. Leggeri, care avertizează că afluxul migranţilor în Europa probabil încă nu şi-a atins vârful, îi îndeamnă pe liderii europeni să-i plaseze în retenţie pe solicitanţii de azil ale căror cereri sunt respinse, în vederea unei repatrieri rapide în ţara de origine. Acest număr depăşeşte ultimele estimări ale Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiaţi (UNHCR) şi Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţii (OIM), însă modul în care numără Frontex permite înregistrarea unei persoane de mai multe ori, preciza agenţia la jumătatea lui octombrie.

Citește și:

Scenariu apocaliptic à la Angela Merkel

Mai mulţi refugiaţi au fost atacaţi în Germania

Imigranți morți în largul insulei Lesbos

”Sistemul cotelor obligatorii de migranți ar putea duce la o criză a democrației în Europa”

Austria controlează imigrația cu... bariere tehnice

UE se teme de apariţia unei noi rute a migraţiei

Imigranții care ajung în Suedia refuză locuințele oferite

Taguri articol


12