Sora cea mică a operei se numără printre preferințele publicului de la Marea Neagră. Dovada: numărul mare de constănțeni care au ales să petreacă o fermecătoare seară de sâmbătă în compania... „Văduvei vesele”, la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”. Muzica lui Franz Lehar, intrigile amoroase, duetele îndrăgostiților, replicile savuroase, cancanul veselelor grizete, costumele create de scenografa Eugenia Tărășescu-Jianu și interpretarea soliștilor lirici, constănțeni și invitați, au adus zâmbetele pe chipurile spectatorilor. Opereta a avut ritm și culoare, iar publicul s-a amuzat copios, apreciind frumusețea muzicii, dar și replicile rostite sau cântate în limba română, aspect care a constituit un avantaj pentru cei care au mers pentru prima dată la operetă.
Rolul principal, cel al frumoasei și bogatei văduve Hanna Glavari, a fost interpretat de soprana Daniela Vlădescu, care a revenit în compania artiștilor tomitani, în acest rol, după doi ani de absență. Iar revenirea a fost întâmpinată cu aplauze de către public. „Mi-a făcut plăcerea să joc acest rol, deoarece nu l-am mai jucat de mult. Ultima oară l-am jucat la Deva, acum doi ani. Avem soliști foarte buni care fac acest rol, și Stela Sârbu, și Ionela Duma, dar, din când în când, îl mai joc și eu și îmi face mare plăcere. Echipa a fost foarte unitară, deși au fost artiști din mai multe locuri ale țării. Mi-a plăcut că sala a fost plină și publicul foarte cald. Astfel îmi dau seama că opereta este iubită la Constanța”, a spus Daniela Vlădescu.
UN CONTINUU DU-TE-VINO, PE URMELE EVENTAIULUI BUCLUCAȘ Soprana Smaranda Drăghici, interpretând-o pe Valencienne, frumoasa, tânăra și... îndrăgostita soție a încornoratului ambasador Zetta, a reușit să încânte și de această dată publicul, la fel ca și soțul său, personaj redat de basul Constantin Acsinte, care a fost o gazdă excelentă pentru invitații de la balul parizian oferit de elita pontevedrină. Rolul îndrăgostitului Camille de Rosillon, a cărui declarație de dragoste scrisă pe evantaiul Valenciennei dinamizează și „dinamitează” tihnele conjugale, a fost întruchipat de tenorul Mihai Irimia din Brașov. Petrecărețul Danilo, care, „surmenat” de istovitoare viață de atașat al ambasadei, se „odihnește” în cabaret, la Maxim, a împrumutat vocea tenorului Doru Iftene.
În acest continuu du-te-vino al intrigilor amoroase, Negus, omul de încredere al tuturor, însărcinat cu transmiterea mesajelor, s-a făcut rapid remarcat și plăcut, în interpretarea savuroasă a lui Adrian Bădilă, care nu a cântat, dar și-a rostit replicile impecabil, dovedindu-și calitățile incontestabile de actor. O apariție mai scurtă, dar pregnantă și apreciată a avut și Daiana Gavrilescu, în rolul Evantidei. Din distribuție au mai făcut parte, contribuind la reușita spectacolului: Laurențiu Severin - Cromo, Gabriela Dobre - Olga, Marius Eftimie - vicontele Cascada, Iulian Bratu - Raoul de Saint Brioche, Andrei Băican - Lerida și corul Teatrului „Oleg Danovski”.
Citește și: