Vila prinţului Barbu Ştirbey din Mamaia, scoasă la vânzare

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Vila prinţului Barbu Ştirbey din Mamaia, scoasă la vânzare

Cultură 30 Ianuarie 2015 / 00:00 3897 accesări

            Artmark Historical Estate, divizia casei de licitaţii Artmark specializată în vânzarea monumentelor istorice şi de artă, a scos la vânzare, miercuri, vila de la Predeal a lui Nicolae Ceauşescu, cu un preţ de pornire de 300.000 de euro, dar şi Cula Greceanu, estimată între 400.000 şi 500.000 de euro. De asemenea, vila prinţului Barbu Ştirbey din Mamaia este scoasă la vânzare cu un preţ de pornire de 450.000 de euro.

            „Artmark Historical Estate este un proiect, la fel ca Artmark-ul, despre frumos. Nu este şi nu va fi o agenţie imobiliară. Nu vom vinde metri pătraţi. Nu este despre metri pătraţi, nu este despre capacitatea locativă, este despre valorile culturale, despre frumos", a declarat Alexandru Bâldea, managing partner Artmark, la evenimentul de lansare al proiectului. Alături de Bâldea, la evenimentul ce s-a desfășurat, miercuri seară, la Palatul Cesianu-Racoviţă din Bucureşti, s-au aflat și Alina Chiciudean, membră a Asociaţiei Arche, fundaţie care dezvoltă proiectul „Monumente uitate”, dar și directorul diviziei, Constantin Prisecaru.

            ȘASE CATEGORII DE PROPRIETĂȚI După modelul marilor firme internaţionale de consultanţă imobiliară, Artmark Historical Estate oferă accesul clienţilor la acest segment special de piaţă, dedicat proprietăţilor istorice şi de artă, Proprietăţile care sunt scoase la vânzare sunt împărţite în şase categorii: istorice, artistice, vânătoreşti/alpine, lacustre/marine, castele/conace şi monumente.

            PESTE 90%, CALIFICATE JURIDIC „Peste 90% sunt calificate juridic. Aceasta a fost o mare problemă, din cauza căreia au ajuns în stadiul de ruină multe dintre aceste bijuterii. În proprietate publică se află 30-40%, restul fiind în proprietate privată. Din cele care sunt proprietate privată, faptul că acele procese de revendicare au durat ani şi ani de zile a blocat orice iniţiativă, din orice parte, atât a statului, cât şi a celui care a revendicat, bineînţeles nimeni neinvestind pentru conservarea acelui monument. Din păcate, s-a ajuns la această tristă situaţie în care monumente spectaculoase (...) suferă un proces de degradare”, a spus Constantin Prisecaru, directorul diviziei Artmark Historical Estate.

Taguri articol


12