1 iunie alături de „Micuţa Dorothy” şi prietenii ei

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Premieră de ziua lor

1 iunie alături de „Micuţa Dorothy” şi prietenii ei

Cultură 02 Iunie 2011 / 00:00 925 accesări

În lumea poveştilor, totul este posibil şi se termină cu bine. Dar fiecare poveste are şi o povaţă. De poveţe spuse şi cântate au avut parte şi micuţii care au ales să petreacă o parte din dimineaţa Zilei Internaţionale a Copilului în sala de spectacole a Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski”. Aşadar, ei au pornit la drum spre locul unde aveau să se întâlnească, în premieră, cu „Micuţa Dorothy”, eroina romanului scris pentru ei de Lyman Frank Baum şi au învăţat de la Sperie-Ciori (Răzvan Pap), de la Omul de Tinichea (Bogdan Sandu) şi de la Leul cel laş (Laurenţiu Severin), pe numele său... Papanaş, ce înseamnă să ai minte ca să gândeşti, inimă ca să iubeşti şi curaj ca să-ţi ajuţi prietenii. Pe Dorothy şi pe căţeluşul Ţic-Ţic i-au aşteptat cu zarvă, dar apoi gălăgia s-a risipit, pentru a putea intra în lumea magică de poveste şi a pătrunde pe tărâmul lui Oz.

Însă, apariţia prezentatorului, interpretat de baritonul Cătălin Ţoropoc, căruia i-a revenit nobila misiune de a fi şi Vrăjitorul din Oz, muzica zglobie - creaţie a lui Marius Ţeicu şi apariţia neobişnuitelor personaje, năzdrăvăniile căţeluşului Ţic-Ţic (Smaranda Drăghici) şi ingenuitatea micuţei Dorothy (Roxana Bageac) au făcut să treacă în planul doi acest neajuns.

Lupta dintre bine şi rău a fost şi ea reuşit redată, prin confruntarea sugerată dintre cele două personaje de poveste cu puteri magice: Mihaela Ionescu - vrăjitoarea cea bună şi Daiana Gavrilescu - vrăjitoarea cea rea. Din distribuţia musicalului, pe un text de Silvia Kerim, au mai făcut parte: Daniela Sandu, Gabriela Dobre, Raluca Daraban, Maria Ţoropoc, Silvia Simionescu, Carmen Clenciu şi George Tistu. La succesul premierei a contribuit şi concepţia scenografică semnată de Nicoleta Onaş, Daniela Vlădescu şi Ştefan Munteanu, coregrafia fiind realizată de Mihail Mândruţiu.

Compozitorul Marius Ţeicu, printre spectatori. Emoţii au avut nu doar artiştii lirici, care au făcut uz din plin de calităţile lor actoriceşti, ci şi regizorul Ştefan Munteanu, care s-a aflat la debut. Absolvent al specializării regie film, acesta şi-a făcut debutul pe scenă chiar cu „Micuţa Dorothty”. În rândul spectatorilor s-a aflat şi compozitorul Marius Ţeicu, care, la finalul musicalului, a urcat pe scenă şi a felicitat echipa teatrului constănţean pentru curajul de a se angaja într-un asemenea proiect. „Este a opta premieră a „Micuţei Dorothy”. A fost un mare curaj, care a plecat din dăruirea pentru meserie, pentru a face un spectacol ca acesta. Copiii din Constanţa meritau să aibă un asemenea spectacol, un spectacol al lor”, a spus Marius Ţeicu.

„Micuţa Dorothy” şi prietenii ei vor poposi, mâine, de la ora 17.00, şi pe scena Casei de Cultură din Cernavodă, în cadrul Festivalului de Teatru pentru Copii şi Tineret.



12