10.000 de constănţeni ar putea rămâne fără ajutorul la încălzire

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Dosarele, nule fără viza de reşedinţă Doar două zile pentru completarea documentaţiei!

10.000 de constănţeni ar putea rămâne fără ajutorul la încălzire

Eveniment 17 Decembrie 2013 / 00:00 2390 accesări

VIZA DE REŞEDINŢĂ…OBLIGATORIE Schimbarea regulilor în timpul jocului îi poate lăsa pe constănţeni fără ajutoarele de încălzire. Vorbim despre ultimele reglementări ale Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, care, la mijlocul lunii noiembrie, a trimis Primăriei Constanţa un nou „manual de instrucţiuni” în ceea ce priveşte ajutoarele de încălzire. Practic, au fost solicitate, în plus faţă de documentaţia deja cunoscută, şi vize de reşedinţă. Având în vedere aceste ultime modificări, Primăria Constanţa le-a cerut tuturor celor care şi-au depus dosarele să îşi completeze actele cu acele vize de reşedinţă. Nu este vorba despre toţi cei care şi-au depus deja cererile, ci doar de aceia care nu au în buletin adresa unde au solicitat ajutorul de încălzire. „Le reamintim celor care se regăsesc în această situaţie că lipsa din dosar a vizei de reşedinţă îi poate lăsa fără ajutorul de încălzire oferit de Guvern, urmând să primească doar ajutorul de 25% din factura pentru agent termic oferit de Primărie. Mai mult decât atât, dacă nu îşi vor completa cât mai repede dosarele cu aceste vize de reşedinţă, vor fi obligaţi să restituie şi ajutorul primit pentru luna noiembrie”, a declarat directorul executiv al Direcţiei de Organizare şi Informatizare din cadrul Primăriei Constanţa, Adriana Stamat.

DOUĂ ZILE PENTRU COMPLETĂRI Reprezentantul Primăriei le reaminteşte constănţenilor aflaţi în această situaţie că mai au la dispoziţie doar două zile pentru a putea depune dosarele în vederea obţinerii ajutorului de încălzire pentru luna decembrie. ”Până pe 18 decembrie pot fi completate dosarele cu actele doveditoare solicitate sau se pot depune noi dosare. Menţionez că începând cu 10 decembrie, când la ghişeele Primăriei au început din nou să se primească documente, aproximativ 2.000 de constănţeni au venit pentru completări. Din estimările noastre, mai sunt încă destui locuitori care trebuie să aducă viza de reşedinţă (numărul estimat al celor care ar trebui să prezinte avize este de 10.000). Le reamintim pe această cale că mai pot face acest lucru până pe 18 decembrie”, a explicat Stamat. Pentru cei care au nevoie de viză de reşedinţă, pe site-ul cotidianului „Telegraf“, www.telegrafonline.ro, găsiţi toate actele necesare obţinerii acesteia.

Documentele necesare obţinerii vizei de reşedinţă

Actele se prezintă în ORIGINAL - nu se acceptă copii legalizate.

- cererea pentru înscrierea în actul de identitate a menţiunii privind stabilirea reşedinţei (Anexa 19 - o singură foaie A4, faţă-verso; se va completa de către solicitant cu majuscule şi se va semna în faţa lucrătorului de la ghişeu);

- actul de identitate al solicitantului;

- documentul cu care se face dovada adresei de reşedinţă (original şi copie)

Dacă solicitantul nu este titularul spaţiului de locuit, este necesară prezenţa găzduitorului, care va prezenta actul de proprietate. Dacă găzduitorul nu se poate prezenta la serviciul public comunitar de evidenţă a persoanelor, declaraţia de primire în spaţiu poate fi consemnată la notarul public, la misiunea diplomatică sau oficiul consular al României din străinătate sau în prezenţa poliţistului de ordine publică;

- timbrul fiscal, în valoare de 5 lei (RON).

După caz: certificatele de naştere ale copiilor sub 14 ani aflaţi în îngrijirea solicitantului şi care locuiesc împreună cu acesta (original şi copie).

PROGRAMUL SERVICIULUI PUBLIC COMUNITAR LOCAL DE EVIDENŢĂ A PERSOANELOR:

PRIMIRI ACTE

LUNI 8.30-14.30

MARŢI 8.30-14.30

MIERCURI 8.30-14.30

JOI 12.30-18.30

VINERI 8.30-14.30

RESTITUIRI

LUNI 14.30-17.00

MARŢI 14.30-17.00

MIERCURI 14.30-1



12