10.000 de oameni mărșăluiesc spre Parlament!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

10.000 de oameni mărșăluiesc spre Parlament!

Social 26 Noiembrie 2017 / 20:50 1472 accesări

În jur de 10.000 de oameni au pornit în marș spre Palatul Parlamentului. Protestatarii au ajuns la Piața Universității, unde au ținut un minut de reculegere.

Update 20.18: Protestatarii au ajuns în Piața Universității. S-au oprit aici ca să țină un minut de reculegere pentru eroii de la Revoluția din 1989, s-a intonat imnul. Nu a mai existat niciun incident.

Update 20.00: Peste 10.000 de manifestanți se află în acest moment în stradă, în București. Aceștia au ajuns în zona Piața Romană și Piața Universiității.

Au fost ceva incidente legate de prezența cailor de la jandarmerie. Nemulțumirea a fost legată de faptul că acești cai sunt în mulțume și sunt oameni prezenți la protest și cu copii. Acolo au existat incidente. Lucrurile s-au calmat.

Iași. Sunt proteste și la Iași. Oamenii veniţi la proteste scandează: PSD partid de hoţi; PSD, ciuma roşie; Legile fiscale, legi criminale; Hoţii nu mă lasă, vreau să stau în casă; Parlament penal, marş la tribunal; În centrul mulţimii este un grup de copii şi tineri care strigă neîncetat; Dragnea la închisoare, nu la guvernare; Cel mai frecvent se strigă lozinci împotriva lui Dragnea, Tăriceanu şi Tudorel Toader, scrie ZiaruldeIași.ro.

Buzău. La ora 19.00, în Piaţa Dacia se strânseseră aproximativ 150 de manifestanţi. Mulţimea scanda ”PSD, ciuma roşie", ”DNA să vină să va ia", ”Demisia!", ”Nu vrem să fim o naţie de hoţi", ”Guvern de hoţi şi de mafioţi", ”Justiţie, nu corupţie".

În municipiul Sibiu aproximativ 400 de persoane s-au strâns în faţa Magazinului Dumbrava, în apropierea zonei centrale.

Într-o postare pe pagina de Facebook, Jandarmeria precizează că ''asigură fără discriminare protecţia tuturor persoanelor care aleg să-şi exprime opiniile în mod paşnic''.

Totodată, jandarmii fac un apel şi le cer participanţilor la manifestări să respecte recomandările sau indicaţiile forţelor de ordine şi să sesizeze orice problemă care ar putea afecta desfăşurarea paşnică a manifestaţiilor.

Brașov. Coloana de manifestanţi, care ajuns pe starda Iuliu Maniu, după ce a străbătut strada Castanilor, numără acum aproape 4000 de protestari. Coloana se îndreaptă spre Piaţa Sfatului. Oamenii scandează ”Hoţii!!”, ”Demisia”. ”Jos, jos, jos Guvernul mincinos”, ”Nu vrem să fim o naţie de hoţi”, scrie Monitorul Express.

În Constanța, în jur de 200 de oameni au pornit, în jurul orei 20.30, de la Prefectura Constanța spre sediul PSD Constanța. Se scandează lozinci, pe lângă bannerul prin care transmit guvernanţilor că "România nu a votat hoţi".

UPDATE. ora 20.45:Protestatarii au ajuns la sediul PSD Constanța de pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu. Protestatarii au scandat mai multe lozinci anti-PSD în fața sediului PSD după care au plecat în marș, înapoi către Prefectura Constanța.

La acțiunea de protest de la Constanța participă Grupul civic #Rezist Constanța, Blocul Național Sindical (confederație sindicală reprezentativă la nivel național, care are în componență aprox. 320.000 de membri de sindicat), lucrători din companii private și din sectorul public și Confederația Națională Sindicală Cartel Alfa (confederație sindicală alcătuită din 41 de federații profesionale).



12