10.000 de vizitatori în prima zi a deschiderii oficiale a Pavilionului României

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

10.000 de vizitatori în prima zi a deschiderii oficiale a Pavilionului României

Monden 03 Mai 2010 / 00:00 358 accesări

Pavilionul Naţional al României la Expo 2010, Greenopolis, a fost vizitat de aproximativ 10.000 de persoane, în prima zi a deschiderii oficiale a expoziţiei mondiale. Acestea au vizitat muzeul şi au urmărit programul cultural susţinut de ansamblul folcloric Crişana şi fanfara Shavale. De asemenea, aproximativ 100 de persoane au luat masa la restaurantul românesc, deschis în cadrul pavilionului.

Pavilionul naţional al României - GREENOPOLIS / MEGAPOLISUL VERDE - conceput sub forma unui măr verde, cu o felie tăiată alături, cuprinde patru secţiuni: spaţiul expoziţional principal - dedicat prezentării civilizaţiei urbane, culturii şi tradiţiilor, a potenţialului natural, precum şi a celorlalte elemente care fac din România o ţară unică în peisajul european; spaţiul dedicat evenimentelor culturale va găzdui spectacole live: folclor, balet şi dans contemporan, teatru non-verbal, muzică de cameră şi instrumentală, interpretări vocale, de la canto la muzică modernă. Sala de conferinţe şi va găzdui seminarii specializate sau pentru publicul larg, promovând schimburile economice şi comerciale, turismul, cooperarea ştiinţifică; restaurant cu specific românesc. Conceptul arhitectural al pavilionului românesc aparţine firmei SC M&C STRATEGY DEVELOPMENT SRL şi a fost declarat câştigător în urma desfăşurării Bursei de Idei, organizate la sfârşitul anului 2008 de către ministerul care gestiona la acel moment participarea României la Expo 2010. Conceptul arhitectural nu a presupus costuri din partea statului român. Ministerul Afacerilor Externe a încheiat pentru Expo 2010 un parteneriat cu Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), pe baza căruia va fi organizată o săptămână a CCIR la Pavilionul României. De asemenea, mai multe Camere de Comerţ judeţene vor organiza evenimente în cadrul Pavilionului. Scopul acestui parteneriat este de a sprijini promovarea companiilor româneşti şi de a susţine contactele între mediul de afaceri din România şi cel din China.

Expoziţia Mondială Shanghai 2010 se va desfăşura pe durata a 184 de zile, în perioada 1 mai - 31 octombrie 2010. Organizatorii EXPO 2010 se aşteaptă la participarea a peste 200 de ţări şi organizaţii internaţionale şi a aproximativ 70 de milioane de vizitatori.



12