14 iunie, Ziua mondială a donatorului de sânge

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

14 iunie, Ziua mondială a donatorului de sânge

Sănătate 14 Iunie 2017 / 09:43 5227 accesări

Un omagiu adus donatorilor voluntari și, în același timp, conștientizarea nevoii de donații constante de sânge pentru a asigura calitatea, siguranța și disponibilitatea sângelui și a produselor din sânge pentru pacienții care au nevoie. Viața și sănătatea a milioane de oameni sunt în pericol în fiecare an. În ultimul deceniu, dezastrele au cauzat mai mult de 1 milion de decese, iar peste 250 de milioane de persoane s-au aflat în situații de urgență în fiecare an. Catastrofele naturale, cum ar fi cutremurele, inundațiile și furtunile, generează nevoi considerabile de asistență medicală de urgență. Dezastrele provocate de om, cum ar fi accidentele rutiere și conflictele armate, generează, de asemenea, cereri substanțiale de îngrijire și tratament de urgență. Acest lucru poate fi asigurat doar prin implicarea întregii comunități și a unei populații angajate în donarea voluntară de sânge pe tot parcursul anului.

CE PUTEM FACE? DONEAZĂ SÂNGE. DONEAZĂ ACUM. DONEAZĂ MEREU

Campania din acest an se concentrează pe donarea de sânge în situații de urgență. În situații de criză sau de urgență, întrebarea este "Ce pot să fac? Cum pot ajuta?". Prin urmare, sloganul pentru campania din 2017 este: Ce putem face?, cu mesajul secundar: Donează sânge. Donează acum. Donează constant!

Campania subliniază rolul pe care fiecare persoană îl poate juca în a-i ajuta pe alții în situații de urgență, oferindu-le un dar valoros - sânge. Se concentrează, de asemenea, asupra faptului că este important să se doneze în mod regulat, astfel încât stocul de sânge să fie suficient mereu. Dintre cele 112,5 milioane de unități de sânge donate la nivel global, aproximativ jumătate sunt colectate în țările cu venituri ridicate, acolo unde se află 19% din populația lumii.



12