Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanţa (RAJDP) a încheiat acte adiţionale la contractele de deszăpezire cu Consiliul Judeţean Constanţa şi cu o parte a primăriilor din judeţ, pentru executarea activităţilor de deszăpezire din perioada sezonului rece 2006-2007. Directorul general al Regiei, Vasile Moldovanu, a declarat că aprox. 15 primării nu au încheiat încă actele adiţionale, unele dintre acestea exprimîndu-şi deja intenţia de a nu semna documentele nici în perioada imediat următoare. „În niciun caz nu vom acţiona pentru deszăpezire pe raza administrativă a comunelor care nu au încheiate acte adiţionale la contractele de deszăpezire, decît dacă autorităţile locale vor accepta să le semneze atunci cînd vor avea nevoie de intervenţia noastră. Unele primării au achiziţionat cîte un buldoexcavator şi cred că se vor descurca fără intervenţia noastră în această iarnă. Sper să se întîmple aşa”, a declarat Moldovanu. El a adăugat că RAJDP a pregătit atît utilajele cît şi materialele antiderapante pentru a interveni şi pe raza comunelor care nu au acte adiţionale încheiate.
De aprox. o lună, RAJDP asigură permanenţa în toate bazele de deszăpezire de la: Topraisar, Cuza Vodă, Băneasa, Tariverde şi Hîrşova, dar şi în punctele de sprijin ale bazelor, situate la Cheia, Cernavodă, Ostrov, Ion Corvin, Şipote, Dumbrăveni şi Mangalia. De asemenea, angajaţii Regiei au pregătit stocurile de materiale, toate bazele avînd stocate 6.500 de tone de nisip şi sare, iar 86 de utilaje şi maşini de deszăpezit sînt pregătite pentru intervenţie în permanenţă. „Sîntem pregătiţi să intervenim în orice moment. Sperăm să nu mai avem probleme ca în anii trecuţi din partea participanţilor la trafic. Mulţi dintre ei nu sînt pregătiţi pentru iarnă, nu au maşinile echipate cu lanţuri, lopeţi şi săculeţi de nisip şi riscă să îşi pună maşinile de-a curmezişul străzii şi să blocheze traficul”, a subliniat Vasile Moldovanu.
Anul acesta, RAJDP nu a mai instalat masiv parazăpezi pe marginea drumurilor judeţene, ca în anii trecuţi. Directorul Regiei a precizat că parazăpezile trebuie achiziţionate de autorităţile locale, pentru ca ulterior să intre în administrarea RAJDP, care le şi amplasează pe teren. Moldovanu a precizat că multe primării nu au alocat fonduri pentru parazăpezi, fapt pentru care nici regia nu a amplasat astfel de instalaţii pe raza respectivelor unităţi administrativ teritoriale.