1.900 de invitaţi la mariajul prinţului William

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

1.900 de invitaţi la mariajul prinţului William

Monden 21 Februarie 2011 / 00:00 619 accesări

Circa 1.900 de persoane, între care numeroase capete încoronate, şefi de stat, diplomaţi, apropiaţi ai mirilor, au fost invitaţi la mariajul prinţului William cu Kate Middleton pe data de 29 aprilie, la abaţia Westminster din Londra. Identitatea invitaţilor nu a fost dezvăluită, dar titlurile şi posturile personalităţilor invitate reflectă poziţia prinţului William, al doilea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii şi fiu al prinţului Charles şi al prinţesei Diana, decedată în 1997.

În afară de cei 50 de membri ai familiei regale din Anglia, au fost invitaţi circa 40 de reprezentanţi ai familiilor regale străine, 200 de membri ai Guvernului, Parlamentului şi corpului diplomatic britanic, 60 de conducători străini şi 30 de reprezentanţi ai armatei britanice. Printre membrii familiei regale britanice, se ştie deja că ducesa de York, Sarah Ferguson, mătuşa prinţului William şi fosta soţie a prinţului Andrew, cunoscută pentru trăsnăile sale, nu a fost invitată. Dar esenţialul invitaţilor, peste 1000, sunt membri ai familiilor celor doi soţi şi prieteni ai lor. La această listă se adaugă circa 80 de persoane, reprezentând organizaţiile de caritate pentru care lucrează prinţul William.

Nu toţi cei 1.900 de invitaţi la abaţia Westminster vor participa la festivităţile care vor urma ceremoniei religioase. Doar circa 600 de persoane vor lua parte la recepţia oferită ulterior de regina Elisabeta a II-a la Palatul Buckingham, iar dintre ei, 300 la masa urmată de un bal organizat de prinţul Charles, tot în Palatul Buckingham. Ceremoniile organizate de familia regală sunt supervizate de Lordul Chamberlain, cel mai înalt reponsabil al Casei regale



12